Ciorbă de pui à la grec

13 luni

Ciorbiță, dragostea mea! Iar ai poposit la mine în farfurie? Ei bine, nu pentru mult timp, asta-i clar!🤪

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. Suntem norocoși pentru că, pe lângă faptul că ne aprovizionează ai mei cu produse bio de acasă, avem norocul și de vecini super de treabă, care ne dau ouă sau câte un pui de țară, „să pape ăla micu’!”.

Zilele trecute am primit un astfel de exemplar pintenat, care a aterizat într-o ciorbă meseriașă pentru toată familia și într-o mâncare delicioasă pentru cei mari only în cazul nostru, pui cu smântână.

Ciorba de pui pentru toată familia este pe site, aici. Dacă vreți să faceți ciorbă doar pentru copil, aveți o rețetă aici.

Ca de obicei, am oprit 2 porții pentru bebe înainte să pun borș și sare. Cu aceste 2 porții i-am făcut ciorbă de pui a la grec, cu paste orzo in loc de orez și cu smântână vegetală.

Am folosit:

🔹️2 porții ciorbă de pui (pui fiert cu legume)
🔹️2 linguri paste orzo
🔹️1 gălbenuș
🔹️zeama de la 1/4 lămâie
🔹️2 linguri smântână de cocos.

Am pus pastele la fiert în ciorbă; când au fost gata am pregătit sosul pentru dres:

Am frecat gălbenușul cu zeama de la lămâie și cu smântâna vegetală; evident, puteți pune din aia adevărată dacă nu aveți probleme cu lactatele.

Am început să pun câte un pic din zeama fierbinte de la ciorbă, amestecând încontinuu cu un tel. Am pus apoi acest lichid în cratiță și am lăsat să dea intr-un clocot, să se gătească gălbenușul.

A ieșit o zeamă groasă și consistentă, care a umplut burtica 2 zile la rând. A fost foarte apreciată de păpâci!🥰