8 luni
A zis mami că mă fac ciorbar ca tati după ce am mâncat 2 zile la rând ciorbița asta foarte bună, până la ultima linguriță! Doar nu era să o dăm la pisică să o pape… 😊
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
Mami aici. Am primit de la părinți pui de țară și am fiert în oala sub presiune o pulpiță și pieptul, cu niște legume (ceapă, praz, morcov, ardei, păstârnac), evident fără sare.
Carnea fiartă am mărunțit-o cu un cuțit și am porționat-o în niște punguțe mici cu ziplock, pe care le-am pus în congelator.
Supa strecurată a avut aceeași soartă. Am scris pe punguțe data și conținutul, ca să mă organizez corespunzător pe viitor. De exemplu, primul lucru făcut cu ele a fost această ciorbiță.
Pentru 2-3 porții (bebe de 8 luni) am pus așa:
🔹1/2 ceapă
🔹1/4 ardei gras
🔹1/2 morcov
🔹1/4 păstârnac
🔹10 păstăi de fasole verde congelată
🔹Un cartof mediu
🔹O roșie
🔹O lingură de verdețuri tocate (am pus lobodă, ștevie, pătrunjel, mărar, leuștean, aveam amestecate la congelator)
🔹O porție de supă de pui (cam 3-400 ml)
🔹2 porții de carne de pui fiartă (2 linguri pline).
Am tocat mărunt ceapa, morcovul, păstarnacul și ardeiul și le-am pus la fiert pe foc mic împreună cu supa de pui.
Am tăiat și cartoful, și fasolea verde mărunt și le-am adăugat în oală după 10 min.
Când cartofii au fost aproape fierți am pus și roșia tocată, verdețurile și cărnița, am mai lăsat pe foc încă vreo 10′ și cam asta a fost tot.
Când i-am dat să mănânce am zdrobit cu o furculiță legumele și a ieșit așa, ca un fel de tocăniță, a fost mai gestionabilă.
Chiar fără sare a fost foarte bună, chiar și pentru gusturile noastre.