13 luni
Mami s-a trezit de dimineață cu chef de făcut brioșe. Iar eu sunt prea mic ca să mă opun!😃
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Era să te și cred că nu ai vrut brioșe de fapt. Pe cine crezi tu că păcălești, pungășelule?
Da, deci am făcut brioșe. Inspirația de azi a fost cu migdale și caise: făină de migdale în compoziție și fulgi deasupra, caise deshidratate și gem de caise fără zahăr în aluat de la St. Dalfour.
Am pus și niște coajă de lămâie și au ieșit parfumate și delicioase!
Pentru 8 buc am pus:
🔹️2 ouă
🔹️2 linguri ulei
🔹️60 ml lapte vegetal
🔹️3 lingurițe gem de caise fără zahăr de la St. Dalfour
🔹️coaja de la 1/2 lămâie
🔹️2 linguri făină
🔹️un vârf praf de copt
🔹️2 linguri făină de migdale
🔹️o lingură fulgi de ovăz
🔹️5 caise deshidratate, tocate mărunt
🔹️fulgi de migdale.
Am bătut bine cu un tel ouăle, uleiul, laptele și gemul de caise. Am adăugat făina cernută cu praful de copt și am omogenizat.
Au urmat celelalte ingrediente: coaja de lămâie, pudra de migdale, fulgii de ovăz și caisele deshidratate.
Am amestecat bine cu o spatulă și am pus compoziția în forme de silicon.
Deasupra am presărat fulgi de migdale.
Am dat la cuptor, încălzit înainte, la 180° pentru cca 25-30′, până s-au rumenit apetisant deasupra!
Ca de obicei, i le-am servit la micul dejun împreună cu fructe proaspete și peste zi pe post de gustare.
Nici nu i-au plăcut!😅