Ciorbă de pui cu fasole verde și roșii (pentru mari și mici)

8 luni

A făcut mami ciorbiță iar! Clar, semăn cu tati, că m-am bucurat la fel de mult ca și el!

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

Mami aici. La noi în casă ciorba e cam nelipsită. De data asta am făcut una de pui de țară cu legume multe, toate de la mama, așa că i-am dat și lui bebe din ea. Am făcut-o fără sare, am adăugat pentru noi după ce i-am luat lui o porție.

Așa că vă dau rețeta de ciorbă de oameni mari. 🙂

Pentru cca 6 porții aveți nevoie de:

🔹Carne de pui, obligatoriu cu os, gen tacâmuri, gât, aripi, etc. Eu am pus aripile, spatele, gâtul și o pulpă de la un pui de țară

🔹2-3 cepe

🔹2 morcovi

🔹1 pastârnac

🔹1 ardei capia

🔹O mână de fasole verde congelată

🔹câte o legătură de pătrunjel, mărar și leuștean

🔹3-4 roșii

🔹3-500 ml suc de roșii, in funcție de cât de concentrat e

🔹O crenguță de cimbru.

Am porționat carnea și am pus-o la fiert în oala sub presiune (eu am una mai mică, de 4 l, în ea fac mai mereu ciorba). După cca 20′ de fiert am scos capacul și am adăugat în oală legumele tăiate cubulețe, mai exact ceapa, morcovul, păstârnacul și ardeiul.

Tot acum am tocat mărunt codițele de la verdeață și cam jumătate din frunze și le-am pus și pe ele la fiert. Am aruncat în oală și crenguța de cimbru, și câteva păstăi de fasole verde congelată.

Am lăsat să fiarbă totul pe foc mic; când carnea a fost bine fiartă și legumele pătrunse am adăugat roșiile decojite și tocate și sucul de roșii.

La final am adăugat restul de verdeață. I-am luat o porție pentru băiat, apoi am sărat restul de ciorbă, am mai dat o dată în clocot și am oprit focul.

Nu am mai pus borș, că a ieșit bună și așa, s-a mai acrit de la roșii.

Puiului i-am pus și niște crutoane, îmi rămăseseră de la supa de roșii și curcan.

S-a păpat cu spor și azi! 😀