Supă cremă de sparanghel cu broccoli și cartofi (la Thermomix)

Să fiu sinceră, pe mine m-a convins Thermomix-ul când am gustat prima oară o supă cremă făcută la el. Cu o consistență și o cremozitate perfectă, doar din legume și fără adaos de unt sau smântână și fără să murdărești oale, blender și eventual strecurătoare ca să iasă așa. Nu mai zic de timp economisit, efort minim, legume care își păstrează mai bine gustul și nutrienții datorită temperaturii controlate… Vă mai zic?🙂

Dacă ați mâncat vreodată o supă cremă divină la restaurant, e foarte probabil să fie făcută la Thermomix pentru că mulți chefi apreciază rezultatele perfecte de fiecare dată, timpul precis de gătire și efortul minim.

Și, până la urmă, de ce să nu ai parte de experiența asta și la tine în bucătărie?🙂 Dă-mi de știre dacă te pot ajuta în sensul acesta!
#consultantthermomix

Aici avem o supă cremă de sparanghel, broccoli și cartofi. Gata în aprox. 35 min.

Pentru aprox. 6 porții am folosit:

🔹️o ceapă, tăiată în două

🔹️2 căței de usturoi, întregi sau 2 fire de usturoi verde, tăiate grosier

🔹️30 g ulei de măsline

🔹️cca 150 g sparanghel, tăiate în bucăți de aprox. 2 cm (tulpinile doar, am păstrat vârfurile pentru decor)

🔹️cca 150 g broccoli, buchețele

🔹️cca 150 g cartofi, cuburi de 2-3 cm

🔹️750 g apă (chioară 😃)

🔹️o linguriță sare

🔹️1/2 legătură de pătrunjel, frunzele doar (opțional, eu l-am pus la final, când am pasat supa, pentru o culoare mai vie).

Am pus în bol ceapa, usturoiul și uleiul de măsline și am mărunțit 5 sec/viteza 5. Am sotat apoi 3 min/120°/viteza 1.

Am adăugat sparanghelul, cartofii și broccoli-ul și am mărunțit 5 sec/viteza 5. Am adăugat apa și sarea și am setat 30 min/Varoma/viteza 1. Am folosit Varoma pentru că în recipient am pus vârfurile de la sparanghel, să se gătească la aburi, iar în tavă am gătit niște mușchiuleț de pui.

Deci iată, încă un beneficiu al acestui aparat, gătitul în paralel a mai multor feluri de mâncare.😃

La terminarea timpului de gătire am adăugat frunzele de pătrunjel și am pus paharul de măsurare; am  pasat supa 1 min, crescând treptat viteza de la 5 la 10 (ultimele 30 sec la viteza maximă).

Noi am servit supa cu crutoane din pâine integrală (făcută, desigur, tot la Thermomix, aveți aici rețeta) și cu vârfurile de la sparanghel deasupra.

Merge și niște brânză la combinația asta, cred că și parmezanul e ok, dar după mine ar merge și feta.

Testăm azi, la prânz.🙂