17 luni
Hehehee, cine a păpat spaghetti bolognese ieri? Ia spuneți, oare cine?🤤 O să se mire iar tot internetul că am păpat tot castronul? 😅
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Cel mai mare regret al meu a fost că nu i-am făcut poză la final… Să-l fi văzut și voi cu țurțuri de paste atârnându-i din păr și fața roșie toată de la sos de ziceai că e din vreun trib războinic… 😵💫 În acel moment am înțeles vorba aia, cu „îl spălăm sau facem altul?!”
În fine, da, a mâncat tot castronul aproape singur, de aici și dezmățul.😃 Eh, important e că în mare, a ajuns mâncarea în burtică…
Am făcut o porție mai mare de sos bolognese la Thermomix dintr-o caserolă din aceea de 350 g de carne bio vită-porc din Lidl. Ieri i-am fiert câteva spaghete și i le-am dat cu sos; am pus deasupra extra busuioc și fulgi de drojdie inactivă.
Azi mă gândesc ce-i mai fac cu el; eventual îl congelez, pentru porții viitoare.
Vă las mai jos rețeta de sos bolognese:
🔹️2 tije de apio, tăiate bucăți de 2-3 cm (cam 80 g)
🔹️2 morcovi, rondele de 2 cm (cam 100 g)
🔹️2 cepe, tăiate în jumătate (150 g)
🔹️30 g ulei de măsline
🔹️350 g carne tocată de vită sau amestec vită-porc
🔹️250 g suc de roșii (eu am avut de casă, mai gros un pic)
🔹️150 g apă
🔹️o foaie de dafin
🔹️oregano
🔹️sare, piper, foarte puțin din ambele
🔹️busuioc proaspăt.
Am pus țelina, morcovul, ceapa și uleiul de măsline în bol și am mărunțit 5 sec/viteza 7. Am sotat apoi 10 min/120°/viteza 1, fără paharul de măsurare.
Am pus și carnea și am continuat să gătesc 5 min la aceeași temp, dar la viteza lingură, sens antiorar.
Au urmat sucul de roșii, apa, dafinul, oregano, sare și piper și am mai gătit 30 min, scăzând temperatura la 100°. În ultimele 5 min am adăugat și busuiocul proaspăt tocat.
Și gata, sosul nostru e numai bun pentru niște paste delicioase!😋