Pâine integrală (la Thermomix)

În sfârșit, mi-a ieșit o pâinică cu făină integrală 100% care să fie și gustoasă, și pufoasă, nu umedă și tare cum îmi ieșea de obicei. Am găsit o rețetă pe Cookidoo de ceva sandwich-uri cu brânză care conținea și rețeta pentru pâine.

Vă las aici rețeta de pe Cookidoo: https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r775788

Așa am făcut-o și eu, singura modificare a fost că am pus miere în loc de zahăr.

Ingrediente pentru pâine:

🔹️380 g apă
🔹️o linguriță rasă cu miere
🔹️20 g drojdie proaspătă
🔹️500 g făină integrală
🔹️100 g semințe de floarea soarelui
🔹️o linguriță de sare

Am urmat rețeta ghidată, punând la încălzit în bol apa, drojdia fărâmițată și mierea la 37°, 2 min/viteza 2.

Am adăugat făina, sarea și semințele și am frământat 4 min.

Am transferat aluatul pe o hârtie de copt unsă cu un pic de ulei; cu mâinile tot unse cu ulei am modelat aluatul într-un rulou, pe care l-am transferat cu tot cu hârtie de copt într-o tavă de pâine de 30 cm.

Am lăsat la dospit 45′, apoi am copt 20′ la 220°, cuptor preîncălzit. Am acoperit cu hârtie de copt ca să nu se rumenească prea tare și am mai copt 20′.

A ieșit exact cum trebuie! Am făcut-o acum 3 zile și este la fel de bună și de proaspătă!