17 luni
Bună tare a fost mâncărica de ieri, de la prânz, mămico! Sper că mai e și pentru azi… spre binele tău…😎
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Ca prin minune, mai e o porție! Uf!😅 Adevărul e că îmi vine să mă pup de ce idee bună am avut, așa de faină a ieșit vărzuca asta cu carne de porc slabă și cu tăiței cu ou!
Aveam foarte puțină varză rămasă prin frigider, așa că am aruncat-o repede în Thermomix și puf! gata mâncărica!🙂
Pentru 2 porții am pus:
🔹️350 g varză proaspătă
🔹️o ceapă (cam 70 g)
🔹️un morcov (cam 80 g)
🔹️20 g ulei
🔹️150 g carne slabă de porc
🔹️100 g suc de roșii
🔹️150 g apă
🔹️50 g paste mici cu ou/tăieței
🔹️cimbru uscat
🔹️o frunză de dafin
🔹️un praf de sare
🔹️puțin piper
🔹️mărar proaspăt.
Am pus varza tăiată în bucăți mai mari în bol și am tocat-o 2 sec/viteza 6. Am transferat-o într-un castron.
În bol am pus ceapa tăiată în 2 și morcovul tăiat în rondele cam de 2 cm, plus uleiul. Le-am tocat 5 sec/viteza 5, apoi le-am sotat 3 min/120°/viteza 1.
Am tăiat carnea mărunt și am adăugat-o în bol; am gătit-o 15 min/100°/viteza 1, sens antiorar.
Am pus apoi și varza, foaia de dafin, cimbrul uscat, un pic de sare și piper și am mai gătit 15 min/100°/viteza 1, sens antiorar.
Am adăugat sucul de roșii, apa și pastele și am continuat gătirea încă 10 min, aceleași condiții.
La final am adăugat mărar proaspăt tocat.
Vai, dar ce s-au bătut turcii la guriță lui musiu’! Nu știu dacă vă mai aduceți aminte povestea cu el și cu varza mea, asta adică, dar se pare că avem un mare fan varză prin casă.😜😅