Doradă cu legume la cuptor

11 luni

Pește, pește, mămăliga prăpădește! Așa a zis mami că se spune în Moldova. Apăi am prăpădit-o, clar! Pe gresia din bucătărie! 🤪

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. Mami obosită și plină de nervi. Cine a zis că e ușor să crești copii? Și să le dai de mâncare? A zis cineva?! 😠

I-am făcut plodului doradă cu legume la cuptor (praz, ceapă roșie, ardei, morcov, conopidă, usturoi) și i-am dat-o cu mămăligă.

A ciugulit ce-a ciugulit ca o găină, a fărâmițat totul pe măsuță și apoi pac! cu o mișcare precisă, a făcut curat! Pe măsuța lui adică, nu pe gresia mea. Nu, acolo NU mai era curat….

Mbuuun, zic; lasă că am eu ac de cojocul lu’ matale; m-am repliat imediat și am amestecat mămăliga rămasă cu restul de pește și cu legumele mărunțite, am pus talmeș-balmeșul ăsta intr-un vas, am titirit bine cu lingura, am stropit cu un pic de ulei și am băgat la cuptor (180°, 30′). M-am gândit că așa îi fac pe plac, că stau toate la un loc și le poate ține bine in mânuță.

N-a mai vrut atunci, a rămas pe a doua zi. Când, ce să vezi? A ciugulit iar ca o găină, după ce a ferfenițit toată mămăliga, apoi cu aceeași mișcare precisă, poc! Pe gresie!!!

N-am mai avut putere să mă enervez, că eram și leșinată de foame. Așa că i-am mai dat o bucățică (ce rău se mai putea întâmpla acum…) ca să mă lase în pace și mi-am pus și eu ceva de mâncare.

Aveam friptură de rață (pe care era s-o omor a doua oară, săraca, că am uitat-o în cuptor🙄) și niște varză călită. Și ce să vezi?! Numai ce mă așezasem și eu și jap! A început să arunce cu mămăligă în mine!!!

Ce vrei, mamă!? Zic: vrei varză?!? Culmea, chiar a vrut! Da, da, cu rață grasă și sărată și tot tacâmul! Și nu, nu oricum, ci musai cu furculița lui mami!

Mda. Și uite-așa i-am făcut eu pește cu mămăligă copchilului în două feluri și el a mâncat rață cu varză. Nu eram pregătită să-l diversific chiar în halul ăsta…

Am mai rămas și flămândă… Păcat de mămăliga aia, ar fi mers cu varza…