16 luni
Heei! Toată lumea petrece acest 1 mai regulamentar, la iarbă verde?😃 Și eu, desigur, nu fac excepție! Stau la iarbă în curte la Buni, tati face grătar și mami îi face tort lui tati, că azi e ziua lui!🥳
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Suntem la ai mei, la „iarba verde de acasă”. Cea mai verde…. Și da, am făcut tort.🥰 Dar despre asta vom vorbi mai multe altă dată. Aici vorbim de o gustărică grozavă de luat la picnic, în parc sau oricând plecați de acasă: biscuiți cu ovăz și mere, care nouă ne-au picat foarte bine pe drum, spre bunici.
Seamănă și cu aceste batoane, de fapt ideea e oarecum aceeași, doar ingredientele diferă puțin.
Pentru o tavă de aprox. 30×20 cm am folosit:
🔹️300 g măr, sferturi (aprox. 3 mere mici, cântărite după ce am curățat cotoarele)
🔹️30 g stafide
🔹️80 g ovăz
🔹️50 g alune de pădure coapte, mărunțite
🔹️30 g nucă de cocos
🔹️20 g semințe de chia
🔹️2 ouă.
Am mărunțit merele la Thermomix, 5 sec / viteza 5. Am adăugat în bol restul ingredientelor, cântărindu-le în timp ce le adăugăm (Thermomixul are cântar încorporat).
Am mai amestecat 10 sec / viteza 5 și am pus compoziția într-o tavă întinsă, acoperită cu hârtie de copt.
Am dat la cuptor, la 180°, pentru cca 30′, până s-a rumenit ușor deasupra.
Când s-a răcit am tăiat compoziția în batoane de cca 10 cm lungime și vreo 2-3 lățime, nu le-am măsurat.🤪
Au ieșit ușor gumoase și numai bune de ronțăit când au început să mișune șoriceii prin burtică.🥴😜