Batoane de ovăz cu mere, pere și nuci

12 luni

A zis mami că îmi dă ceva bun! Și nu m-a păcălit niciodată până acum!😊

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. I-am făcut adorabilului din dotare un fel de granola bars pe post de gustare pentru zilele de sărbătoare când nu reușim să ne ținem de programul nostru obișnuit. Știți voi, musafiri, multă treabă, alea-alea. Dar doar nu era să stea copilul flămând între timp…

Am folosit un vas de ceramică de cca 20×10 cm, iar când s-a răcit compoziția am tăiat-o în bucăți. Am pus așa:

🔹️o pară mică

🔹️1/2 măr

🔹️o lingură cu vârf de merișoare (am găsit îndulcite cu suc de mere)

🔹️3 linguri de fulgi de ovăz

🔹️o lingură nucă măcinată

🔹️o lingură nucă de cocos

🔹️o lingură pudră de migdale

🔹️un ou.

Am tăiat mărul și para în felii foarte subțiri (mai bine le dădeam pe răzătoarea mare), am tăiat mărunt și merișoarele.

Le-am amestecat apoi cu restul ingredientelor și le-am pus în vasul de ceramică uns cu un pic de ulei.

Am presat bine cu o lingură și am copt cca 20′ la 180°.

Când s-a răcit bine prăjitura am tăiat-o în bucăți.

Este o gustare foarte sățioasă și a fost foarte apreciată și de noi, ne-a dat energie în febra pregătirilor de Crăciun.