16 luni
Ce bine e la Buni și la Tataie! Am păpat în fiecare zi câte o ciorbiță delicioasă făcută de Buni, iar mami îmi pregătește, ca de obicei, tot felul de bunătăți pentru gustare sau mic dejun!😋
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Încă suntem la ai mei, într-o ședere mai prelungită. Și cum prânzul și cina sunt asigurate de mama, care ne gătește cele mai grozave ciorbe și tocănițe din care papă și Fasolică, că e băiet mare de-acum, mie nu-mi rămâne decât să găsesc soluții pentru micul dejun.
I-am făcut o banana bread cu nuci; și pentru că nu am avut la îndemână tăvi mai mici, am folosit o formă rotundă de tort cu pereții detașabili de 26 cm.
Cantitățile sunt suficiente și pentru o tavă de chec obișnuită:
🔹️2 banane foarte coapte
🔹️2 ouă
🔹️2 linguri de ulei
🔹️o linguriță miere
🔹️200 g iaurt de caju (am găsit la Kaufland)
🔹️140 g făină
🔹️1/2 plic praf de copt
🔹️50 g nuci măcinate.
Am mixat împreună bananele cu ouăle, uleiul, iaurtul și mierea; am pus apoi făina cernută și praful de copt, încorporând ușor cu o spatulă.
La final am pus și nuca, am omogenizat și am turnat compoziția în tava unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt.
Am băgat la cuptorul preîncălzit la 180° pentru cca 25-30′.
A fost foarte apreciată de Fasolică, precum și de noua lui prietenă, Ariana, fetița de 3 ani a verișorului meu.😊
Pe cine păcălesc eu, am mâncat și noi, că ne-a plăcut.🤪