Banana bread cu pudră de roșcove, stafide și alune de pădure

Checuleț ciocolătos,

Tare dulce și gustos!

Mi-a pus mami-n farfurie

Și-am mai cerut o felie!

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️ Mami aici. Confirm, a mâncat la micul dejun 3 felii babane și a hăpălit încă una la prima gustare. Este banana bread cu pudră de roșcove, stafide și alune de pădure. Pentru un chec mai mic, de cca 22 cm am folosit:

🔹️2 banane bine coapte

🔹️2 ouă

🔹️120 ml lapte vegetal

🔹️2 linguri ulei de sâmburi de struguri

🔹️3 linguri cu vârf de făină

🔹️o lingură cu vârf carob

🔹️1/2 plic praf de copt

🔹️3 linguri fulgi de ovăz

🔹️2 linguri stafide de Corint

🔹️2 linguri alune de pădure prăjite și mărunțite (am găsit la Lidl).

 Am zdrobit bananele cu o furculiță și le-am amestecat bine cu un tel cu ouăle, uleiul și laptele. Am adăugat făina, carobul și praful de copt cernute și am omogenizat. Am pus apoi fulgii de ovăz, stafidele și alunele și am amestecat cu o lingură. Am pus compoziția în forma de chec unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt și am dat la cuptor, 180°, preîncălzit, pentru cca 25′. Este grozav cu niște fructe proaspete la micul dejun, iar pentru părinți merge la fix alături de o cafea bună!

This Post Has 2 Comments

  1. InstaPress

    Mami recomanda Checulet ciocolatos pentru micul dejun al copiilor! 😊

    1. Alina

      Mulțumim! Chiar e tare bun pe post de mic dejun!

Lasă un răspuns