Pastele tartinabile sunt aperitivul perfect atunci când vrei să faci impresie, dar nu ai foarte mult timp la dispoziție. Pot fi minunate pentru un bufet sau o degustare, dar pot fi de maxim efect și la o masă festivă, că tot vine Paștele și poate sunteți în pană de idei.
Cu Thermomix se simplifică și mai tare treaba, iar textura este întotdeauna cea mai fină, acesta este și motivul pentru care este folosit intens și de bucătării profesioniști.
Ieri am făcut un hummus cu sfeclă roșie, care a fost gata într-o clipă! L-am pus pe pâine cu semințe făcută în casă (tot la Thermomix, dar asta e pentru altă dată🙂), am presărat un pic de feta mărunțită deasupra și am ornat cu microplante, măcriș și mazăre ca să fiu mai precisă.
În el am pus:
- 200 g năut fiert (din conservă, scurs bine. Eu obișnuiesc să îi curăț pielița, mai ales dacă îi dau și lui bebe)
- 250 g sfeclă roșie fiartă (3 sfecle mai mici)
- 3 căței de usturoi
- 30 g zeamă de lămâie
- 50 g tahini
- 50 g ulei de măsline
- O linguriță de sare
- Un praf de curry
- Alte condimente, după dorință (piper, chimion etc).
Puneți toate ingredientele în bol și mixați 1 minut, crescând gradual viteza de la 5 la 10.
Cam atât. 🙂
Superbă culoarea asta!
Că tot vorbeam de paste tartinabile, mai jos aveți două pateuri de linte geniale, unul cu linte galbenă și turmeric, iar celălalt de linte verde și mentă. Au fost servite la bufetul unui eveniment fain ce a avut loc în weekend la Arcub București, #ReFericirea, eveniment organizat de Smartliving.ro și la care am participat împreună cu colegele mele de echipă.
Nu cred că e cazul să vă spun că au dispărut de pe farfurii înainte să apucăm să le ornăm.😃