Aseară am făcut și pentru noi un fel de sufleu de cartofi cu spanac, după ce de dimineață îi pregătisem puiului așa ceva.
Am adaptat rețeta la adulți. 😀 Adică am adăugat smântână, cheddar, sare și piper. Varianta bebelușească, fără lactate, o găsiți aici.
A ieșit un fel de tartă mai înaltă, numai bună de savurat lângă o bere rece.
Also, ar fi minunată de făcut dacă cumva fierbeți prea mulți cartofi pentru salata boeuf și nu știți ce să faceți cu ei.😆
Pentru o formă rotundă de 26 cm am pus:
– 700 g cartofi (curățați de coajă)
– 2 mâini bune de spanac proaspăt
– 4 căței de usturoi
– 5 ouă
– 3 linguri ulei de măsline
– 200 g smântână
– 200 g cheddar
– 2 linguri făină
– sare, piper, nucșoară
– unt și pesmet pt vas.
Am tăiat cartofii cubulețe mici de max 1 cm și i-am pus la fiert în apă cu sare. Când au fost gata am pus și spanacul peste și l-am opărit nițel, apoi le-am scurs.
Intr-un castron încăpător am mixat ouăle cu uleiul, smântâna și condimentele. Am pus apoi cartofii și spanacul, usturoiul zdrobit, cheddar-ul ras și făina, omogenizând totul cu o spatulă.
Am uns cu unt și am tapetat cu pesmet vasul, am turnat compoziția și am dat la cuptor, preîncălzit la 180°, până s-a rumenit frumos deasupra, cca 40′.
A fost numai bună pe post de cină, dar și de luat la pachet a doua zi, la birou.