(Un fel de) sufleu cu cartofi, spanac și cheddar

Aseară am făcut și pentru noi un fel de sufleu de cartofi cu spanac, după ce de dimineață îi pregătisem puiului așa ceva.

Am adaptat rețeta la adulți. 😀 Adică am adăugat smântână, cheddar, sare și piper. Varianta bebelușească, fără lactate, o găsiți aici.

A ieșit un fel de tartă mai înaltă, numai bună de savurat lângă o bere rece.

Also, ar fi minunată de făcut dacă cumva fierbeți prea mulți cartofi pentru salata boeuf și nu știți ce să faceți cu ei.😆

Pentru o formă rotundă de 26 cm am pus:

– 700 g cartofi (curățați de coajă)

– 2 mâini bune de spanac proaspăt

– 4 căței de usturoi

– 5 ouă

– 3 linguri ulei de măsline

– 200 g smântână

– 200 g cheddar

– 2 linguri făină

– sare, piper, nucșoară

– unt și pesmet pt vas.

Am tăiat cartofii cubulețe mici de max 1 cm și i-am pus la fiert în apă cu sare. Când au fost gata am pus și spanacul peste și l-am opărit nițel, apoi le-am scurs.

Intr-un castron încăpător am mixat ouăle cu uleiul, smântâna și condimentele. Am pus apoi cartofii și spanacul, usturoiul zdrobit, cheddar-ul ras și făina, omogenizând totul cu o spatulă.

Am uns cu unt și am tapetat cu pesmet vasul, am turnat compoziția și am dat la cuptor, preîncălzit la 180°, până s-a rumenit frumos deasupra, cca 40′.

A fost numai bună pe post de cină, dar și de luat la pachet a doua zi, la birou.