Sufleu de cartofi și spanac

10 luni

Asta a zis mami că voi păpa eu la prânz sau la cină! Sunt foarte curios ce gust are! 🥔🥬🧄🥚

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. Șoricelul a păpat aseară cartof fiert cu spanac, usturoi și jumătate de ouț. Din cartof a rămas jumătate, așa că azi l-am transformat într-un sufleu. Sper să am succes cu el! Dar cunoscându-mi păpăciosul, nu-mi fac griji.🙂

Am folosit o formă de ramekin de 12 cm, ies 2 porții. Am pus așa:

🔹️ un cartof mic

🔹️o mână de baby spanac

🔹️2 căței de usturoi

🔹️ un ou

🔹️ o lingură ulei de măsline

🔹️30 ml lapte vegetal

🔹️ o lingură cu vârf de făină

🔹️ un pic de nucșoară

🔹️pesmet pentru tapetat vasul.

Am pus la fiert cartoful tăiat cubulețe. Când a fost aproape gata am adăugat usturoiul tocat mărunt și spanacul, tăiat și el. Le-am mai lăsat câteva minute apoi am scurs apa. (Am pus asta aici în cazul în care vreți să faceți sufleul și nu aveți leftovers).

Am pornit cuptorul la 190°, apoi am uns cu ulei vasul de copt și l-am tapetat cu pesmet.

Am separat gălbenușul de albuș; am bătut bine gălbenușul cu uleiul și laptele, apoi am adăugat făina și nucșoara.

Am zdrobit cu o furculiță cartoful amestecat cu usturoi și spanac și le-am adăugat în compoziția cu gălbenuș.

Am bătut albușul spumă și l-am încorporat ușor, cu o spatulă.

Am turnat compoziția în vas și am dat la cuptor pentru cca 20′, până se ridică frumos și se rumenește ușor deasupra.

E important ca toate ingredientele pentru sufleu să fie la aceeași temperatură ca să iasă aerat; dar iese bun la gust și dacă nu ia 10 după standardele unui sufleu franțuzesc. 🙂