12 luni
Tot ce face mami e bun, dar chestia asta a fost și mai și! 🥦🍠🐟
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Dacă vă întrebați ce am făcut cu a doua porție de somon, pot să vă zic că nu mare lucru.😄 Cu efort minim am transformat aceeași mâncare de cu o zi înainte intr-un fel nou și surprinzător de bun. Și asta doar cu un ou în plus și un pic de lapte vegetal.
E o metodă foarte bună să refolosiți ce rămâne de la masa lui bebe și nu mai are chef să mănânce.
Pentru un astfel de sufleu, budincă sau cum vreți să-i spuneți am pus:
🔹️cca 40 g somon gătit
🔹️3 buchețele de broccoli fiert
🔹️cam 4-5 bucățele de cartof dulce copt, cam o lingură
🔹️2 linguri de paste de orez fierte
(Tot ce e mai sus mi-a rămas de la somonul en papillote făcut cu o zi înainte).
🔹️1 ou
🔹️30 ml lapte vegetal.
Am mărunțit peștele, am tăiat în bucăți mai mici broccoli-ul și cartoful dulce, am pus și pastele și am amestecat totul cu oul bătut cu laptele vegetal.
Am uns cu ulei o formă de ceramică de cca 12 cm diametru și am rurnat compoziția. Am copt la 180°, cca 25′, până s-a rumenit ușor deasupra.
A mâncat la prânz mai bine de jumătate, iar restul la cină, a doua zi.
Puteți face la fel cu orice fel de cărniță, legume și paste sau orez, eu am folosit rețeta în mai multe variante și a fost foarte bine primită de fiecare dată.