Dacă încerci să găsești și alte opțiuni pentru mesele de post sau dacă te interesează să mai mănânci din când în când și ceva fără carne, am eu o propunere colorată și yummy: curry din cartof dulce, broccoli și năut, alături de un orez negru, fiert la aburi.
Am avut, desigur, parte de ajutorul neprețuit al Thermomix-ului, de data asta chiar a două aparate, că am gătit la showroom și am făcut în paralel orezul la unul și curry-ul la altul.🤭
Există și opțiunea lui Thermomix Friend, un accesoriu care te ajută să prepari în același timp 2 feluri de mâncare sau chiar 2 porții în paralel din același fel.
Pentru rețeta de față am folosit următoarele ingrediente, din care au ieșit 4 porții:
🔹️200 g orez brun
🔹️1 l apă
🔹️2 felii de lămâie
🔹️2-3 felii de ghimbir
🔹️o linguriță de sare.
🔹️2 cepe (aprox 120 g), tăiate în jumătate
🔹️3 căței de usturoi
🔹️1/2 ardei iute (sau în funcție de preferințe)
🔹️20 g ghimbir proaspăt
🔹️30 ml ulei
🔹️o linguriță pastă de curry roșie
🔹️250 g cartof dulce, tăiat cuburi de cca 2 cm
🔹️250 g broccoli, florete
🔹️o conservă 400 ml lapte de cocos
🔹️un pic de pudră de curry
🔹️1/2 linguriță sare
🔹️o conservă de năut, doar boabele
🔹️2 lingurițe pastă de roșii
🔹️pătrunjel proaspăt sau coriandru, dacă preferați.
Orezul:
Am cântărit 200 g în coșul de înăbușire, apoi l-am clătit bine sub jet de apă rece. Am pus peste el lămâia și ghimbirul, iar în bol am pus apa și sarea. Am setat 35 min/Varoma/viteza 3, fără paharul de măsurare. Dacă mai e nevoie, prelungiți timpul de gătire, dar mie atât mi-a luat să se facă orezul.
Curry-ul:
Am pus ceapa, usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul și uleiul și am mărunțit totul 5 sec/viteza 7. Am adăugat apoi pasta de curry și am sotat 3 min/110°/viteza 1.
Am adăugat în bol cartoful dulce, laptele de cocos și pudra de curry și am gatit 10 min/100°/viteza 1, sens antiorar. Au mers în bol apoi și floretele de broccoli, și boabele de năut, care au fost gata în 5 min.
Am adăugat pasta de roșii și am mai gătit 2 min, în aceleași condiții.
Am servit acest curry cu patrunjel proaspăt deasupra, cu orez negru aromat lângă și stropit cu un pic de zeamă de lamaie.
A fost delicios! Mai facem!😊