Curry din legume și orez negru la aburi (la Thermomix)

Dacă încerci să găsești și alte opțiuni pentru mesele de post sau dacă te interesează să mai mănânci din când în când și ceva fără carne, am eu o propunere colorată și yummy: curry din cartof dulce, broccoli și năut, alături de un orez negru, fiert la aburi.

Am avut, desigur, parte de ajutorul neprețuit al Thermomix-ului, de data asta chiar a două aparate, că am gătit la showroom și am făcut în paralel orezul la unul și curry-ul la altul.🤭

Există și opțiunea lui Thermomix Friend, un accesoriu care te ajută să prepari în același timp 2 feluri de mâncare sau chiar 2 porții în paralel din același fel.

Pentru rețeta de față am folosit următoarele ingrediente, din care au ieșit 4 porții:

🔹️200 g orez brun
🔹️1 l apă
🔹️2 felii de lămâie
🔹️2-3 felii de ghimbir
🔹️o linguriță de sare.

🔹️2 cepe (aprox 120 g), tăiate în jumătate
🔹️3 căței de usturoi
🔹️1/2 ardei iute (sau în funcție de preferințe)
🔹️20 g ghimbir proaspăt
🔹️30 ml ulei
🔹️o linguriță pastă de curry roșie
🔹️250 g cartof dulce, tăiat cuburi de cca 2 cm
🔹️250 g broccoli, florete
🔹️o conservă 400 ml lapte de cocos
🔹️un pic de pudră de curry
🔹️1/2 linguriță sare
🔹️o conservă de năut, doar boabele
🔹️2 lingurițe pastă de roșii
🔹️pătrunjel proaspăt sau coriandru, dacă preferați.

Orezul:

Am cântărit 200 g în coșul de înăbușire, apoi l-am clătit bine sub jet de apă rece. Am pus peste el lămâia și ghimbirul, iar în bol am pus apa și sarea. Am setat 35 min/Varoma/viteza 3, fără paharul de măsurare. Dacă mai e nevoie, prelungiți timpul de gătire, dar mie atât mi-a luat să se facă orezul.

Curry-ul:

Am pus ceapa, usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul și uleiul și am mărunțit totul 5 sec/viteza 7. Am adăugat apoi pasta de curry și am sotat 3 min/110°/viteza 1.

Am adăugat în bol cartoful dulce, laptele de cocos și pudra de curry și am gatit 10 min/100°/viteza 1, sens antiorar. Au mers în bol apoi și floretele de broccoli, și boabele de năut, care au fost gata în 5 min.

Am adăugat pasta de roșii și am mai gătit 2 min, în aceleași condiții.

Am servit acest curry cu patrunjel proaspăt deasupra, cu orez negru aromat lângă și stropit cu un pic de zeamă de lamaie.

A fost delicios! Mai facem!😊