Batoane cu cereale și nuci (la Thermomix)

2 ani 2 luni

„Am păpat o gustare, mami!” Așa mi-a zis ieri foarte nonșalant, când m-a prins la cotitură pe picior greșit, trăgându-mi un tricou pe mine și m-a „întrebat de sănătate” puțin. Puțin la stânga, puțin la dreapta, if you know what I mean…🤭

Suntem în curs de înțărcare, în sensul că mai primim „gustări” din astea doar la somnic. În timpul săptămânii asta se întâmplă doar seara, dar în weekend profită, pungașul, și vânează orice oportunitate.

„Îi buun, mami!”
O fi… nu pot să-l contrazic.🙂

În rest, la gustarea de după somnul de prânz primește fie fructe, fie vreo feliuță de pâine unsă cu oarece, fie vreo brioșă sau orice altceva îi mai vine lui mami să-i pregătească.

Desigur, cu #Thermomix posibilitățile sunt nenumărate și inspirația vine ușor. Așa am găsit rețeta asta de batoane energizante, căutând să valorific și în alt fel bananele mai trecute.

Zis și făcut! Vă las și rețeta de pe #cookidoo: https://cookidoo.international/recipes/recipe/ro/r154151

Din cantitățile de mai jos mi-au ieșit 15 batoane din astea, numai bune de ronțăit între mese, la școală sau la grădi. Chiar mă gândeam ce bune ar fi fost pe vremea când mergeam la sală… Eh, o mai veni vremea aia vreodată oare?!…

🔹️ 100 g curmale fără sâmburi
🔹️100 g nuci (eu am pus pecan)
🔹️100 g fulgi de ovăz (eu am pus 50 g de ovăz și 50 g de secară)
🔹️50 g nucă de cocos
🔹️2 banane bine coapte (cam 200 g)
🔹️un strop de sare
🔹️opțional, puțină scorțișoară.

Am pus curmalele în bol și am dat Turbo/2sec, de 2 ori.

Am curățat pereții bolului și am adăugat restul ingredientelor, apoi iar Turbo/2 sec, de 2 ori.

Gata!:)

Am întins bine compoziția într-o tavă de 25×15 cm unsă puțin și tapetată cu hârtie de copt, apăsând cu o lingură, să fie compactă.

Cu ajutorul unei rigle și a unui cuțit am pre-tăiat batoanele, apoi am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180° pt cca 20-25 min, până am observat că începe să se rumenească pe margini.

 

Am scos tava, am lăsat-o să se răcească bine și am tăiat batoanele.

Apoi am dat liber la gustărele.🤪