Trigoane din foitaj cu pere coapte

2 ani 1 lună

„Pateu, mami, mai v-ei! Îi bun!”

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. Cum să nu fie bun, mamă, că are toate r@#@turile în el.😀 Cineva să-mi dea un premiu pentru „mămica anului”, chit că de-abia e la început!🙈 Așa repejor am făcut pateurile astea…

Nu, nu vă gândiți că am făcut eu foitajul… Da, am diplomă de cofetar-patiser; da, sunt maare „go-podină”, cum zice fii-miu; da, am și Thermomix.😀 Dar ar trebui să am și timp pentru foitaj de casă… Nu mai zic de chef…🤪

Așa că da, e foitaj cumpărat. Și da, e cu margarină în el, că din ăla cu unt nu avem voie. Să fiu sinceră, nici nu prea folosesc foitaje, cumpăr destul de rar, dar am făcut curat în congelator și am găsit un pachet din ăla, cub, cu pătrate deja tăiate.

Și tot în congelator am găsit și o caserolă de cubulețe de pară coaptă. Ia să pregătesc o gustărică, zic!

Am decongelat la temperatura camerei foitajul. Între timp s-au dezghețat și perele; le-am pus în vară, când aveam prea multe de la ai mei și nu vroiam sa se strice; am tăiat cubulețe vreo 4-5 pere mai micuțe, le-am pus într-o tavă, le-am acoperit și le-am băgat la cuptor pt cca 30-40 min, până s-au înmuiat. Fără zahăr, că erau ele suficient de dulci.

Acum le-am amestecat după decongelare cu 3 linguri de stafide mărunțite și cu 3 linguri de pudră de migdale și asta a fost umplutura #sugarfree.

Am pus câte o lingură de umplutură în mijlocul fiecărui pătrat de aluat, l-am pliat în triunghi și am sigilat marginile cu furculița. Am așezat pateurile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, le-am uns cu ou bătut și am presărat susan deasupra.

Au fost 19 pătrate in pachet (oare de ce nu 20?!). Le-am copt cam 20 min la 220°, cuptor preîncălzit, până s-au rumenit.

Gata gustărica! Și să știți că au fost chiar bune pateurile astea. Iar umplutura sigur am s-o mai folosesc și cu altă ocazie!