Waffles (la Thermomix)

2 ani 1 lună

„Tataie a plecat în excursie! În Rai!”

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. A venit timpul ca Tata să plece „în excursie”, cum i-am spus copilului, acesta este motivul pentru care am lipsit de pe-aici. Începem, încet-încet, să ne reintrăm în noul normal, greu dar atât de necesar…

Tataie cu „bebelușul” în brațe.

Weekend-ul ăsta început cu atâta lumină de la zăpada proaspăt căzută ne-a ajutat să ne mai scuturăm nițel de tristețe și să ne bucurăm mai mult de clipele prețioase petrecute în familie. Iar o astfel de zi parcă merita pornită cu un mic dejun special, nu?🙂

Așa că ne-am pus din nou pe treabă. Vjjj-ul ne-a cam dus lipsa (sper că și voi😊), așa că l-am lăsat să-și facă de cap și să pregătească aluatul acestor waffles.

Am folosit o rețetă de pe Cookidoo, dar am adaptat-o la regimul fără lactate al „bebelușului”. Apropo, v-am zis că așa se autointitulează?😃

Rețeta de pe Cookidoo:

https://cookidoo.international/recipes/recipe/ro/r789234

Din ingredientele de mai jos au ieșit 5 waffles:

🔹️un ou mare, separat
🔹️o linguriță miere
🔹️45 g unt vegetal (eu am avut Naturli)
🔹️110 g făină
🔹️140 g lapte vegetal (de ovăz am pus)
🔹️1/2 plic praf de copt
🔹️un pic de coajă de lămâie
🔹️semințele de la 1/2 păstaie de vanilie.

Am urmat apoi pașii rețetei ghidate. Adică am montat fluturele de amestecare și am bătut albușul 2 min/viteza 4. Am demontat fluturele, am scos albușul bătut într-un castron și l-am pus deoparte.

Am pus apoi untul în bol și l-am topit: 2 min/70°/viteza 1.

Am adăugat apoi făina, laptele vegetal, mierea, coaja de lămâie, vanilia, praful de copt și gălbenușul și omogenizat 10 sec/viteza 5.

Am adăugat apoi albușul bătut, încorporându-ul ușor cu spatula.

Le-am copt pe rând în aparatul de waffles, încălzit înainte. Eu îl am pe cel clasic, de la Lidl, nu e cine știe ce, dar la cât de des îl folosesc, e suficient.

Le-am servit puiului cu feliuțe de banană, boabe de strugure și de rodie, niște fulgi de cocos pe deasupra și un strop de miere.

A fost o dimineață de weekend reușită! Sper să ne iasă ceva și mâine…