Cornuri „tropicale” (la Thermomix)

23 luni

Toooorn! Tooorn!! V-ei, mami! V-eeeei!!!

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. A ieșit scandal mare cu aceste cornuri, a fost bătaie pe ele. Musiu Fasolică a hăpălit două dintr-o lovitură, apoi a mai furat unul direct din tavă. Cred că mă apuc să-mi deschid o „torn-icărie”, că văd că mă pricep.🤪

Bineînțeles, de ajutor la frământat mi-a fost Thermomix-ul, iar ideea mi-a venit când am văzut că am în frigider 3 banane pe care le cam durea capul😀, adică erau aproape fleoșcăite.

Zic eu: ce-ar fi să le pun într-un aluat dospit, cum am făcut la cornurile cu dovleac copt?

Zis și făcut! Și ca să fiu într-o notă tropicală, le-am umplut cu gem de ananas și mango de la St. Dalfour (fără zahăr), plus niște fulgi de cocos și niște fistic mărunțit.

Nu că zic, dar vreau să spun că au ieșit … mamă, mamă!!!😋

Pentru 16 buc am folosit:

🔹️120 g lapte (eu am pus de ovăz)

🔹️un plic drojdie uscată (7 g)

🔹️20 g miere

🔹️270 g banane foarte coapte (fără coajă; 2-3 banane, în funcție de mărime)

🔹️500 g făină

🔹️50 g ulei

🔹️un pic de sare.

Pentru umplutură:

🔹️gem de ananas și mango de la St. Dalfour (cam jumătate de borcan am folosit)

🔹️nucă de cocos

🔹️fistic mărunțit.

Pentru uns: un ou și niște susan.

Aluatul: am pus în bolul Thermomix-ului laptele, mierea și drojdia și am setat 2 min/37°/viteza 1.

Am adăugat bananele și l-am pasat, împreună cu maiaua, 5 sec/viteza 5.

Am adăugat apoi făina, uleiul și sarea și am setat 3 min/funcția spic (frământare).

Am lăsat la dospit aluatul cam 1 h într-un bol uns cu ulei.

Am tăiat apoi aluatul în două și am întins fiecare bucată într-un disc de aprox. 30 cm diametru.

Le-am împărțit pe fiecare în 8 triunghiuri cu ajutorul unei role de tăiat aluatul.

Am pus pe fiecare triunghi, la bază, câte o linguriță de gem și l-a intins un pic și spre vârful triunghiului; am presărat apoi nuca de cocos și niște fistic deasupra, apoi am rulat și am pus cornurile astfel formate pe o tavă.

Le-am uns cu ou bătut și am presărat niște susan, le-am lăsat un pic pe tavă să mai crească, apoi le-am copt 20-25 min la 180°, cuptor preîncălzit, până s-au rumenit frumos deasupra.

Deci? Cum să se cheme „torn-icăria”? Ceva idei?😀