21 luni
Ce papi, mami? „Thorn”! 😁 Cu dovleac și umplutură de magiun și alune de pădure.
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Mă gândeam să fac niște poze mâine pe lumină mai de Doamne-ajută, dar pt că mi s-a umplut inbox-ul de mesaje cu cereri pt rețetă după ce am pus pe stories cornurile astea, mă conformez și public rețeta acum.
Pentru aluat (au ieșit 16 cornuri):
🔹️120 g lapte (eu am pus de ovăz)
🔹️20 g drojdie proaspătă
🔹️30 g miere
🔹️250 g dovleac copt
🔹️450 g făină
🔹️35 g ulei
🔹️o linguriță rasă de sare.
Pentru umplutură: magiun 100% din prune, alune de pădure mărunțite sau nucă măcinată.
Pentru uns: un ou și niște mac.
Aluatul l-am făcut la Thermomix: am pus în bol laptele, mierea și drojdia și am setat 2 min/37°/viteza 1.
Am adăugat dovleacul copt și l-am pasat, împreună cu maiaua, 5 sec/viteza 5.
Am adăugat apoi făina, uleiul și sarea și am setat 3 min/funcția spic (frământare).
Am lăsat la dospit aluatul cam 1 h într-un bol uns cu ulei.
L-am împărțit apoi în două și am întins fiecare bucată intr-un disc de aprox. 30 cm diametru.
Le-am împărțit pe fiecare în 8 triunghiuri cu ajutorul unei role de tăiat aluatul.
Am pus pe fiecare triunghi, la bază, câte o linguriță de magiun și am presărat alune deasupra, apoi am rulat și am pus cornurile astfel formate pe o tavă.
Le-am uns cu ou bătut și am presărat mac deasupra.
Le-am mai lăsat la dospit vreo 10 min în tavă, între timp încalzind cuptorul la 180°.
Le-am copt cam 20-25 min, până s-au rumenit frumos deasupra și erau coapte și pe fund.
Au ieșit super pufoase, aromate și delicioase!🥰 Cred că am să mai fac din aluatul ăsta niște chifle, ar ieșit grozav cu siguranță!