Tare imi plac „pruu-iele” astea! Dar și mai tare mi-au plăcut brioșelele pe care mi le-a făcut mami cu ele!😋
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. E sezonul lor, așa că zilele astea m-am tot jucat cu prunele prin bucătărie, că am adus „pradă” bogată de la ai mei din grădină.
Unele însă au fost atât de coapte că s-au cam înmuiat, iar lui Musiu Fasolică nu-i plac decât alea crănțănicioase.
Dar chiar și așa, fiind atât de parfumate și de dulci, nu am vrut să le irosesc, așa că le-am curățat de sâmburi și de pieliță și le-am pus într-un aluat cu făină de migdale și carob, din care am făcut niște brioșe absolut minunate!
Pentru 8 buc am folosit:
🔹️240 g pulpă prune foarte coapte, fără coajă
🔹️2 ouă (120 g)
🔹️30 g ulei
🔹️30 g miere
🔹️110 g făină
🔹️20 g carob
🔹️1/2 plic praf de copt
🔹️50 g făină de migdale
🔹️o prună, tăiată în bucăți.
Am pus pulpa de prune în bolul Thermomix-ului și am pasat 3 sec / viteza 5. Am montat fluturele de amestecare și am adăugat ouăle, uleiul și mierea, apoi am mixat 3 min / 37°/ viteza 4.
Apoi am mai mixat încă 2 min la viteza 4, fără temperatură.
Am adăugat făina, carobul și praful de copt pe lângă fluture și am amestecat 4 sec / viteza 3.
Am scos fluturele, am pus făina de migdale și am amestecat ușor cu spatula.
Am turnat compoziția în 8 forme de brioșe, întâi umplându-le pe jumătate, apoi adăugând câte o bucățică de prună și am turnat și restul de aluat deasupra.
Am copt la 180°, cuptor preîncălzit, pentru 30 min.
Au ieșit de-li-cioa-se!
Declarăm experimentul reușit! Mai facem!🤗