21 luni
E bine la mare, dar e bine și acasă! Am toate jucăriile la un loc și pot să le împrăștii prin toată casa dacă vreau!😇
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. E bine și acasă, nu zic nu… Dar parcă ar fi mai mers un pic de vacanță… Mai ales de la strâns jucării.😃
Tot cu gândul la mare i-am făcut năzdrăvanului niște chifteluțe cu pește, ne rămăsese un pic de file dintr-un pește gătit pe plită. Eu am folosit pălămidă, un pește de Marea Neagră cu carne asemănătoare cu partea aceea mai închisă la culoare de la macrou. Dar puteți folosi orice fel de pește, desigur.
Din cantitățile de mai jos mi-au ieșit 12 chifteluțe:
🔹️ o ceapă (70 g)
🔹️3 căței de usturoi
🔹️un morcov (65 g)
🔹️o bucățică de praz de cca 10 cm (40 g)
🔹️100 g file pește gătit
🔹️2 felii pâine fără coajă, muiate în apă și apoi scurse bine (90 g)
🔹️o lingură verdețuri (mărar, patrunjel, eu am pus ceva mix congelat de ierburi aromatice de la Lidl)
🔹️1 ou
🔹️2 linguri făină (40 g)
🔹️un pic de sare, piper.
Am pus ceapa tăiată în jumătate, usturoiul, morcovul și prazul tăiate în rondele de cca 2 cm în bolul Thermomix-ului. Am tocat 5 sec/viteza 5, am curățat pereții cu spatula și am mai tocat 5 sec/viteza 5.
Am adăugat peștele, pâinea, oul, făina, ierburile și condimentele și am omogenizat, 10 sec/viteza 5.
Din acest amestec am format cu lingura chiftelele într-un tigaie antiaderentă unsă cu puțin ulei. Le-am copt cca 3 min pe o parte și 2 pe cealaltă parte, până au prins o crustă rumenă.
Merg la fix cu un sos de iaurt cu usturoi și mărar! Noi nu servim deocamdată, dar mă gândesc să încerc un tzatziki cu iaurt sau smântână de cocos, să văd cum iese.
Vă țin la curent!😉