Mini-pizza fără lactate

19 luni

Am mâncat și eu, în sfârșit, „piii”!! 🍕 Ce-o fi așteptând mami până acum, de nu mi-a mai dat?!🤨 Nu știu, zău, ce să mă mai fac cu ea…

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. Ce să aștept, mamă, ziua în care să îți pun ceva brânză pe pizza probabil… Care încă n-a venit. Dar ne-am descurcat de minune și fără! Puștiulică a mâncat pe nerăsuflate 3 felii din pițuca asta de cca 22 cm diametru.

Aluatul a fost făcut de mama, nu-mi cereți rețeta, că am cerut-o eu și mi-a zis: „eeei, fă acolo un aluat cu făină, drojdie, ou, ulei și apă, ce mare lucru?!„…

Atât am putut să scot de la ea, că a pus 2 ouă la 1 kg de făină, a făcut și încă 2 tăvi mari de aragaz cu pizza pentru noi, restul.

Din acest aluat am luat o bilă cam cât o minge de tenis și l-am întins pe fundul unei tăvi de copt cu inel detașabil de 22cm, unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt.

Pentru topping am făcut un sos din 2 linguri suc de roșii, foarte puțină miere și niște cimbru uscat, pe care l-am întins uniform pe suprafața aluatului.

Am pus apoi din loc în loc niște șuncă de pui, ruptă în bucăți mai mici, 2 hribi gătiți înainte și tocați mărunt și o roșie tăiată felii.

Am bătut un ou și l-am pus deasupra, ca să lege compoziția în locul brânzei. Ar fi mers și niște busuioc, dar n-am avut.

Am dat la cuptor, la foc mai tare (mediu spre mare, mama are cuptor de aragaz, pe gaz) pentru cca 15-20 min, până a început să se rumenească ușor pe margini. Dacă lăsam mai mult, riscam sa iasă uscată, așa a fost perfectă.

Cum ziceam, s-a mâncat cu mare poftă!😋

Și apropo de pizza mamei, știu că rețeta originală nu implică ou în aluat. Dar nimic din ce pune mama pe pizza nu are legătură cu rețeta originală.😄 Practic, pizza mamei este de fapt un fel de foodwaste management, că pe ea ajung toate bucățelele de mezeluri de prin frigider și orice fel de brânză rămasă în plus, fie ea telemea, caș sau cașcaval.

Dar pentru noi pizza mamei, groasă de 3 degete, mâncată acasă, la umbra viței de vie, lângă un pahar de vin rece, proaspăt scos din beci bate la fund oricând orice pizza de la mama ei de acasă!❤️