Cum a fost la Workshop-ul Delaco

Marți, 18 iulie 2023, am participat la un super workshop găzduit de Delaco România la noul lor studio / centru de training din Băneasa, sub îndrumarea lui Chef Alex Cîrțu.

Am fost una din norocoasele prezente la acest cooking class care a deschis un probabil lung șir de evenimente, cursuri și întâlniri cu și de bun gust în această locație alături de unul din cele mai cunoscute brand-uri de produse lactate din România.

Gazdele primitoare ne-au așteptat cu un platou de brânzeturi și cu prosecco, chiar și fără alcool pentru nefericitele dintre noi care au venit cu mașina🤪, plus o limonadă rozalie cu grapefruit cred, rodie, rozmarin și alte ierburi aromatice – Chef Cîrțu, nu știu exact ce ai pus în ea, dar a fost demențială!

Am avut ocazia să cunosc și în offline câteva fete grozave, pe multe dintre care le urmăream deja cu admirație  în online.

În ordine aleatorie, vi le prezint pe:

Genoveva Jabar @geeanjoy

Nicole Ababei @mamapetoc

Oana Grigore @foodideasandwine

Alexandra Rada @traditiisidelicii.ro

Cristina Niculescu @miss_food_stylish

Diana Oana @cantboilanegg

Anna Albu @_passionista

Ruxandra Năstase @ruxandra.nastase

Ghidate la fiecare pas de prietenosul Chef Alex Cîrțu, am gătit împreună cu fetele un meniu complet: aperitiv – fel principal – desert, în care produsele Delaco au fost fie în prim plan, fie au scos în evidență celelalte elemente ale preparatelor.

La aperitiv am făcut niște bruschete cu o cremă de brânză coaptă  – telemea Delaco mărunțită, condimentată cu piper, chili și ulei de măsline și dată la cuptor, apoi amestecată cu cremă de brânză Delaco și smântână pentru frișcă Elle&Vire (un alt brand foarte cunoscut de cofetarii de top distribuit de Savencia Fromage & Dairy, cei ce dețin și marca Delaco).

Crema de brânză a fost complimentată de câteva alegeri interesante făcute de Chef Cîrțu: trufe cu miere și zeamă de lămâie, chives și un amestec de fistic cu pudră de kale. Evident, the final touch, microplantele de la Ultragreens, nelipsite din punctul meu de vedere.

La fel principal am avut o șaorma mai specială, „cu de toate”, dar în sensul bun al expresiei: pui copt, super aromat cu un amestec de condimente din care nu au lipsit five spices și chimionul, cartofi dulci copți cu usturoi și chili, broccolini blanșat, un sos super fresh din iaurt grecesc, mentă, mărar, busuioc și pătrunjel și o salată cu pătrunjel și rodie.

Pe lângă aceste elemente, fiecare din noi a folosit la alegere și brânzeturi din selecția pusă la dispoziție de gazde; eu am optat pentru un pic de brie și cheddar și cred că nu am făcut rău deloc 😊.

Desertul a fost unul super simplu de făcut, dar de maxim efect: un mousse din cremă MascarponeChoco și frișcă, mure proaspete, pudră de afine, smochine și flori comestibile, tot de la Ultragreens, desigur:

A fost cu siguranță un timp de calitate petrecut într-o ambianță foarte prietenoasă!

Trebuie să remarc, de asemenea, eforturile celor de la Savencia, deținătorii mărcii Delaco, pentru dotarea super profi al acestui spațiu cu tot ceea ce trebuie pentru organizarea de evenimente gastronomice la cel mai înalt nivel.

Mă bucur mereu când văd oameni preocupați pentru a oferi calitate în tot ceea ce fac, iar asta o spun nu neapărat prin prisma unui creator de conținut culinar, cât a unui om de vânzări cu experiență, care a avut ocazia și să participe la evenimente culinare, și să contribuie la dotarea unor astfel de spații specifice.

Ce pot să mai zic: bine a mai fost! Mulțumesc,  Amintiri Gustoase pentru oportunitatea de a participa la acest eveniment și mai ales gazdelor pentru ospitalitate și pentru experiența în sine! Mai vin!😊