18 luni
Brioșelele astea au fost extra-mega-bune! Le-am păpat în 2 zile, dacă vă vine să credeți…
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. I-am făcut aceste brioșe pe la 12 noaptea, înainte de un eveniment Thermomix la care trebuia să merg la prima oră a doua zi. Pregătisem ceva dulciuri pentru copii mai mari și mi-am dat seama că taman puiului meu nu-i pregătisem ceva bun… Și cu toată oboseala, am tras aer în piept și am mai putut puțin, cât să-i fac aceste brioșe. M-a luat valul după aia și alte poze mai bune nu am reușit, dar chiar și așa, vă las rețeta, că prea au fost apreciate!
Ingrediente (11-12 buc):
🔹️2 banane coapte
🔹️2 ouă
🔹️60 ml lapte vegetal
🔹️2 linguri ulei de sâmburi de struguri
🔹️120-140 g făină (depinde de mărimea ouălor)
🔹️1/2 plic praf de copt
🔹️5-6 căpșuni, tăiate cubulețe
🔹️2 linguri fulgi de cocos
🔹️2 linguri fulgi de ovăz
🔹️coaja de la 1/2 lămâie netratată.
Am zdrobit bananele cu furculița și le-am amestecat bine cu ouăle, uleiul și laptele vegetal.
Am pus apoi făina cernută și praful de copt, omogenizând totul cu un tel.
Am adăugat la final căpșunile, cocosul și fulgii de ovăz și am amestecat.
Am pus compoziția în forme de brioșe din silicon și le-am copt la 180°, cuptor preîncălzit, timp de 40 min, până s-au rumenit bine deasupra.
A mâncat 3 la micul dejun, 2 la gustare și restul a doua zi.🙃 Ba nu, una am împărțit-o eu cu tac’su, să vedem de ce hăpălește în halul ăsta la ele.😀