Tort Napoli cu cartofi (la Thermomix)

Am încercat o rețetă de pe Cookidoo și mi s-a părut foarte faină, așa că v-o recomand și vouă; se cheamă Tort Napoli cu cartofi, e ieftină, rapidă și sățioasă, numai bună pentru un prânz rapid sau o cină consistentă. O găsiți aici:

 

Am urmat rețeta ghidată, cu foarte puține modificări. Eu am montat totul într-un vas de yena de 26 cm, ies 6 porții generoase.

Ingrediente:
🔹️50 g parmezan (eu am avut un amestec de brânzeturi tari, rămase prin frigider și răzuite împreună în câteva sec cu Thermomix)
🔹️60 g pesmet
🔹️6-7 cartofi, cubulețe mici de cca 2 cm (1 kg, după curățare)
🔹️4 ouă
🔹️1 linguriță sare
🔹️piper
🔹️un pic de nucșoară
🔹️100 g șuncă de Praga sau mușchi afumat sau ceva asemănător
🔹️200 g mozzarella.

În rețetă originală se face un fel de pesmet aromat din 50 g parmezan, 60 g de pâine uscată și frunze de pătrunjel. Eu am înlocuit asta cu un amestec de brânzeturi cu pesmet gata făcut, că asta am avut în casă.

Am pus în bol 1 l de apă cu o linguriță de sare și în recipientul Varoma cartofii tăiați cubulețe. Am gătit 35 min/Varoma/viteza 1, până au fost bine fierți cartofii.

Am aruncat apa și am pus cartofii în bol împreună cu ouăle, încă un pic de sare, piper și nucșoară și am omogenizat 15 sec/viteza 6.

*** Pentru cei care nu au Thermomix, fierbeți cartofii ca pentru piure, pasați-i și amestecați-i cu ouăle și condimentele, apoi urmați aceeași pași ca mai jos.

Am uns cu unt vasul de yena și l-am tapetat cu jumătate din amestecul de parmezan și pesmet.

Am pus jumătatate din piure și am întins bine;

am așezat apoi uniform un strat de cubulețe de șuncă și unul de mozzarella, tăiată felii.

A urmat apoi restul de piure și deasupra ce a rămas din pesmetul cu parmezan.

Am copt cca 50 min la 170°, cuptor preîncălzit, până s-a rumenit frumos deasupra.

Când se răcește se taie frumos în felii, nouă însă ne-a fost prea foame și am băgat cu nădejde lingura în vas.😋