18 luni
Heheee, dar ce m-am înfruptat eu ieri la prânz… mamă, mamăă!😋😋
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Da, mamă… Mai nou așa se desfășoară conversația noastră aproape non-stop: el aleargă prin toată casa strigând: „Mamaa! Mamăăă!!”, iar eu îi răspund: „Daa, mamăă!”.
I-am făcut un fel de budincă/musaca cu legume și pește la cuptor. Aveam de la cina din ziua precedentă pește, cartofi, broccoli și cartof dulce gătite la aburi, la Thermomix, și le-am pus într-un vas yena în straturi, legându-le cu un sos din ouă și smântână.
Este o idee bună atunci când aveți rămase legume fierte și carne de orice fel gătită și vreți să reinventați ceva, să nu se irosească.
Pentru un vas de cca 20 cm diametru (2 porții adulți și 2 bebe) am pus:
🔹️2 cartofi medii, fierți și tăiați felii de cca 0.5 cm
🔹️un cartof dulce mic, gătit și feliat la fel
🔹️vreo 3 florete de broccoli, gătit
🔹️cca 150 g pește alb, gătit și mărunțit
🔹️2 ouă
🔹️200 g smântână (eu am pus de cocos)
🔹️un praf de nucșoară
🔹️un pic de sare, piper.
Am uns cu ulei un vas de yena de 20 cm diametru.
Am bătut ouăle cu smântâna, nucșoara și sarea plus piperul.
Am pus alternativ legumele, în această ordine: cartof – cartof dulce – broccoli – cartof dulce – cartof; la fiecare strat am presărat pește mărunțit și am întins și câte 2 linguri din amestecul de ouă cu smântână.
La final am turnat deasupra ce a rămas și am dat la cuptor pt cca 40 min, până s-a rumenit frumos deasupra.
A fost tare bun, am mâncat toți 3 și a mai rămas o porție pentru puștiulică pentru a doua zi.