Clafoutis cu cireșe, căpșuni și banană

18 luni

Budincuța asta m-a dat pe spate! Și ați văzut cum mă răsfață mama, nu e ca și cum aș fi ușor impresionabil…. 🧐

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. Am vrut să-i fac clafoutis cu cireșe, dar am constatat că cireșele mele aveau cam multă „cărniță”… Dintr-un castron plin abia am ales 7-8 neatinse… Fie vorba între noi, niciodată nu am fost mare fan cireșe, nu știu care e sfârâiala cu ele, mie nu mi se pare că au cine știe ce gust. Cu vișinele însă e altă treabă, sunt fructele mele preferate!

Revenind la clafoutis, am improvizat și am pus și căpșuni, și banane. Ba chiar și niște stafide, că dacă-i bal, bal să fie!

Pentru un vas oval de cca 20 cm am pus:

🔹️250 g fructe (jumătăți de cireșe, căpșuni tăiate mai mic, felii de banană)
🔹️3 ouă
🔹️200 ml lapte vegetal
🔹️2 linguri ulei
🔹️80 g făină
🔹️50 g stafide.

Am uns cu ulei și am tapetat cu griș forma de copt, apoi am aranjat fructele uniform pe fundul vasului.

Am folosit apoi Thermomix-ul pentru compoziție: am pus ouăle, stafidele, laptele, făina și uleiul în bol și am mixat 20 sec/viteza 5.

Am turnat amestecul peste fructe și am dat la cuptor, 180° preîncălzit, pentru cca 30-35 min, până s-a rumenit deasupra și a început să se crape.

Când se răcește se lasă, e normal să fie așa. Bebelică a mâncat la temperatura camerei, nouă ne-a plăcut rece, de la frigider.

În orice caz, toată familia a aprobat pozitiv acest desert!🤤