Frigănele din cozonac cu alune de pădure și căpșuni

18 luni

Mami, ce mic-dejun grozav mi-ai făcut! Și cu căpșunele, preferatele mele!🍓🍓🍓

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. Știți cozonacul cu magiun și alune de pădure făcut recent, nu?

A mâncat el ce-a mâncat, dar am și apucat să congelez din el; am tăiat câte 2 felii și le-am pus cu o hârtie de copt între ele într-o pungă la congelator. Le-am scos de cu seară și le-am lăsat să se dezghețe în frigider, iar dimineața au fost numai bune de tăvălit prin ou și de copt în tigaie pentru un mic-dejun rapid și delicios!

Pentru 2 felii am folosit:

🔹️un ou
🔹️50 ml lapte vegetal
🔹️foarte puțină coajă de lămâie
🔹️o linguriță mică de miere.

Am bătut bine oul cu laptele, mierea și coaja de lămâie.

Am înmuiat pe rând feliile de cozonac în acest amestec, lăsând să absoarbă bine din lichid.

Am uns ușor cu ulei o tigaie antiaderentă, ștergând excesul cu un prosop de hârtie. Am copt apoi frigănelele pe ambele părți, lăsând tigaia pe foc mic-mediu, să pătrundă bine căldura și să se coacă bine și în interior.

Le-am servit cu extra alune de pădure deasupra și cu căpșuni proaspete și am fugit la joacă!!🎈🪁🧸