Focaccia cu rozmarin, usturoi și roșii uscate (la Thermomix)

Am făcut ieri o focaccia foarte bună cu usturoi, roșii uscate și rozmarin. Rețeta este cea din rețetarul de bază cu care vine Thermomix-ul, se cheamă „focaccia cu ceapă”, eu am făcut doar aluatul și am înlocuit topping-ul. Fie vorba între noi, am făcut-o și pe cea cu ceapă o dată și e demențială.

Ingrediente:

🔹️600 g făină
🔹️30 g drojdie proaspătă
🔹️380 g apă
🔹️20 g ulei de măsline
🔹️o linguriță miere
🔹️o linguriță sare

Pentru topping:
🔹️3 căței de usturoi
🔹️4-5 roșii uscate
🔹️3 crenguțe de rozmarin proaspăt
🔹️fulgi de sare.

Plus extra ulei de măsline.

E foaaaarte complicat de făcut aluatul: puneți toate ingredientele în bolul Thermomix-ului și frământați 3 min. Iaca că e gata!🙂

Tapetați cu hârtie de copt și ungeți bine hârtia cu ulei de măsline; puneți aluatul în tavă, formând o bilă. Vedeți că e lipicios, e bine să vă ungeți și voi cu ulei pe mâini.

Lăsați aluatul să dospească cam 45′-1h, până își dublează volumul.

Așa arăta după 20′ de dospit:

Și așa, după 45′:

Tot cu mâinile unse întindeți aluatul în toată tava, împungându-l cu degetele ca să formați acele alveole specifice focacciei.

Tăiați usturoiul feliuțe foarte subțiri, tăiați bucățele roșiile uscate și tocați un pic rozmarinul.

Distribuiți-le uniform pe suprafață; încercați să băgați usturoiul în aluat, împingându-l cu degetele.

Mai stropiți cu niște ulei de măsline, presărați și fulgii de sare și coaceți la 220°, cuptor preîncălzit, până se rumenește frumos deasupra, durează 20-25′.

A ieșit foarte pufoasă și gustoasă! I-am dat și puștiului, evitând partea de deasupra cu fulgi de sare, și a fost super încântat!