Budincă ciocolătoasă cu pudră de roșcove și fructe de pădure

17 luni

Nu știu ce a fost chestia asta, dar mi-a plăcut foarte mult! Cred că nici mami nu știe foarte precis, dar nu-i nici o supărare! Burtica mea e primitoare! 😜

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. Dacă i-aș fi zis prăjitură, aș fi denumit-o „epic fail”. Așa, am ales să-i spun budincă ciocolătoasă cu pudră de roșcove și fructe de pădure. Sună mai bine, nu?😀

Adevărul e că prăjitură am vrut să fac, dar pentru că mi-a ieșit compoziția prea umedă, a rezultat această textură. Inițial am vrut să o arunc ca să fiu sinceră, dar am gustat-o înainte și m-am răzgândit.😄

Pentru o budincuță din asta de 18 cm diametru am folosit:

🔹️2 banane coapte bine
🔹️2 ouă
🔹️2 linguri ulei
🔹️100 ml lapte vegetal
🔹️2 lingurițe sirop de agave
🔹️100 g făină
🔹️1/3 plic praf de copt
🔹️o lingură rasă de carob
🔹️2 linguri fulgi de cocos
🔹️3 linguri de fructe de pădure congelate și mai mărunțite.

Am amestecat cu un tel bananele zdrobite cu furculița, ouăle, uleiul, laptele și siropul de agave.

Am adăugat făina, praful de copt și pudra de roșcove, toate cernute, și am omogenizat.

Am pus apoi fulgii de ovăz și fructele congelate și am turnat compoziția într-o tavă unsă cu ulei și tapetată pe fund cu hârtie de copt.

Am dat la 180°, cuptor preîncălzit, pentru cca 40-45 min.

P.S. Dacă vreți să faceți prăjitură, micșorați cantitatea de lapte cu vreo 40-50 ml și creșteți cantitatea de făină cu 20-30 g. Poate chiar să puneți 1/2 plic praf de copt. Compoziția ar trebui să fie ca cea de chec sau pandișpan.

Puștiul meu nu s-a supărat deloc să mănânce cu lingurița „prăjitura”.😊