Această prăjitură a fost făcută când bebelică tocmai împlinise 2 luni! Mica mea minune! 💙
M-am simțit puțin festivă atunci și am avut chef de copt, printre puținele momente probabil de normalitate din acea perioadă. 🙂
Acum, când mă gândesc ce bulversată eram la momentul ăla, de proaspătă mămică și cât de simplu era totul de fapt și cât timp aveam spre deosebire de acum, îmi vine și să râd!😄
Bebe mai mult dormea decât era treaz, papa era tot timpul gata pregătită de la mama natură, fără să ne rupem tălpile alergând după scânteia care e acum, la 1 an jumate și fără să am grijă ce mănâncă din 2 în 2 ore… Eh, ce vremuri…. 🙂
In fine, să vă las și rețeta, că doar de aia ne-am adunat pe-aici:
Ingrediente (pentru o prăjitură de 22 cm diametru):
🔹️225 g unt moale
🔹️100 g zahăr de cocos
🔹️50 g zahăr alb
🔹️un plic zahăr vanilat
🔹️4 ouă
🔹️coaja și sucul de la o portocală netratată, mai mică
🔹️220 g făină de migdale
🔹️110 g mălai
🔹️un plic praf de copt
Pentru sirop și topping:
🔹️6 portocale roșii
🔹️60 g zahăr
🔹️un plic zahar vanilat.
Se unge cu unt o tavă cu inel detașabil de 22 cm și se tapetează pe fund cu hârtie de copt. Se pornește cuptorul la 160°.
Untul moale se mixează cu zaharul de cocos, cel alb, zaharul vanilat și coaja de portocală. Puteți folosi doar zahăr alb, înlocuind cele 100 g zahăr de cocos cu 50 g zahăr normal. Prăjitura va ieși și mai „blondă” în felul ăsta.
Când totul a devenit o cremă adăugați pe rând ouăle și sucul de portocală.
Amestecați într-un bol faina de migdale, mălaiul și praful de copt și adăugați-le treptat în compoziția de mai sus.
Turnați în tavă și coaceți prăjitura cca 45′, până se rumenește deasupra.
Curățați de coajă portocalele roșii cu un cuțit, îndepărtând și pielița albă. Deasupra unui bol care să capteze sucul tăiați segmente de portocală, apoi restul stoarceți bine.
Tot sucul colectat (180 g am avut eu) se amestecă cu 60 g de zahăr (proporția e 3/1 deci) și cu un plic de zahar vanilat și se pune pe foc mic.
Când se reduce și are consistența unui sirop se oprește focul.
Cu o scobitoare faceți găuri în prăjitura rece și ungeți cu sirop suprafața, folosind o pensulă. Păstrați jumătate din sirop și mai dați-l o data în clocot, să se mai îngroașe puțin.
Când e răcit amestecați în el feliile de portocală și aranjați-le deasupra prăjiturii.
Eu am pus și niște fistic, să fie.