Musaca din cartofi și curcan (la Thermomix)

17 luni

Deci ce e chestia asta, mami?! Cum? …Musaca?… Și de ce nu mi-ai mai făcut până acum??🤨

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. Deși mâncăcios din fire, musacaua asta a fost unul din felurile cele mai apreciate din ultimul timp. A mâncat ieri fără să respire tot ce vedeți în farfurie, iar azi la prânz o porție chiar un pic mai mare. La fel, a hăpălit până ultima firimitură!

Să vă las rețeta, poate dați și voi lovitura cu picii voștri:

Pentru 4 porții am folosit:

🔹️4-500 g cartofi (2-3 cartofi, depinde de mărime)

🔹️150 g carne tocată de curcan
🔹️o ceapă mică
🔹️3 căței de usturoi
🔹️20 g ulei de măsline
🔹️un pic de boia dulce
🔹️cimbru uscat
🔹️o linguriță pastă concentrat de roșii
🔹️100 ml suc de roșii

🔹️un ou
🔹️100 g smântână (eu am pus de cocos)
🔹️un praf de piper.

Fierbeți cartofii cu tot cu coajă, apoi curățați-i și tăiați-i în felii de cca 0.5 cm.

Eu am avut deja fierți, de fapt gătiți la Thermomix, pentru că făcusem mai devreme o supă cremă, plus somon și legume la aburi în sistemul Varoma, iar cartofii i-am gătit în coșul de înăbușire.

Sosul de carne l-am gătit tot la Thermomix: am pus în bol ceapa tăiată în sferturi, usturoiul și uleiul de măsline și am mărunțit 5 sec/viteza 5.

Am adăugat cimbrul și boiaua și am sotat 5 min/120°/viteza 1.

Am pus apoi carnea tocată și am continuat gătirea la aceeași temperatură și viteză, încă 10 min.

Au urmat sucul și pasta de roșii și încă 10 min de gătire în același mod.

Am uns cu ulei un vas de aprox 20 cm lungime și am așezat pe fund un strat de cartofi; a urmat un strat de carne cu sos, apoi iar cartofi și iar carne cu sos.

La final am încheiat cu un strat de cartofi, peste care am turnat oul bătut cu smântâna și piperul.


Am dat la cuptor, 180°, până s-a rumenit, cca 30-35 min.

A fost cu succesuri, după cum vă spuneam!😄