Îmi pare rău că nu am reușit o poză decentă cu chestia asta. Din păcate, cum a apărut, la fel a și dispărut. Repede. 😀 Așa că na… vă las rețeta, poate îi faceți voi dreptate.😀
Pentru un vas de aprox. 25×35 cm am folosit:
🔹️400 g paste scurte (eu am avut un fel de scoici, nu știu cum se cheamă)
🔹️200 g file somon gătit (eu aveam făcut la aburi, la Thermomix)
🔹️100 g baby spanac
🔹️o conservă mică de inimi de anghinare (am găsit la Lidl)
🔹️4 roșii uscate (tot de la Lidl)
🔹️4 căței de usturoi
🔹️2 ouă
🔹️200 ml smântână de gătit
🔹️50 g parmezan, plus extra pentru presărat deasupra.
Am fiert pastele în apă cu sare; am pus intr-un bol peștele bucățele, spanacul opărit ușor, anghinarea tăiată în bucăți, roșiile tocate și usturoiul zdrobit.
Separat am pregătit sosul, bătând ouăle cu smântâna și amestecându-le cu parmezan. Am pus și niște piper.
Am pus pastele fierte în bol, am amestecat totul cu sosul și am turnat compoziția într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Am mai presărat și deasupra parmezan, apoi am dat la cuptor, 180°, pentru cca 20′, până s-a rumenit frumos.
Mr. Cucinino, chițibușar din fire, a zis că au ieșit foarte bune pastele astea. Puteți să-l credeți pe cuvânt sau puteți să le încercați și voi, să vă convingeți. 😊