Pancakes cu banane și unt de arahide

17 luni 

Ei, hai măi mami, astea sunt turtițe?! Cât farfuria?! Oi fi eu mâncăcios, dar totuși…🤪

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. Așa zicem noi la pancakes, turtițe. De data asta eram pe mega-viteză și zic: ce-o fi să fac una mai mare decât 3 mai mici, cum le fac de obicei?

Declar experimentul reușit de data asta. Ce-i drept, am mai încercat cu pancakes-urile cu mere și chia, dar nu s-au copt bine în varianta gigant. Această compoziție, mai lichidă, cu banane și unt de arahide, a fost mai ok.

Pentru 6 pancakes xxl (cam 10-12 cm diametru) am folosit:

🔹️2 banane mici, coapte bine
🔹️2 ouă
🔹️2 linguri ulei
🔹️o linguriță cu vârf unt de arahide (100% arahide, fără zahăr sau alte uleiuri)
🔹️o linguriță de miere
🔹️100 ml lapte vegetal
🔹️100 g făină
🔹️1/2 plic praf de copt
🔹️2 linguri fulgi de ovăz fini.

Am zdrobit bananele cu furculița și le-am amestecat cu ouăle, uleiul, untul de arahide, mierea și laptele, omogenizând bine cu un tel.

Am adăugat făina cernută și praful de copt, iar la final fulgii de ovăz.

Am lăsat compoziția să se odihnească aprox. 20′, apoi le-am copt în tigaia antiaderentă unsă cu puțin ulei, pe foc mediu. Adică am turnat cu polonicul în tigaie, am lăsat să se formeze bule la suprafață, apoi le-am întors cu o spatulă și le-am mai copt și pe cealaltă parte, până s-au rumenit.

Le-am servit cu toții la micul dejun, cu extra miere pentru noi, alune mărunțite și fructe proaspete.

Au ieșit foarte pufoase și mega-delicioase!