Tagliatelle de casă cu ciuperci și pui

17 luni

Pastele sunt preferatele mele! Aseară am păpat unele delicioase! M-am distrat grozav!😜

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. I-am făcut pungașului tagliatelle de casă cu ciuperci și pui. Folosisem un ou la uns niște chifle și nu am vrut să îl irosesc, așa că am pus niște făină în el și am format un aluat, din care am făcut pastele.

Așadar, pentru 2 porții am folosit:

Pentru paste:
🔹️un ou
🔹️100 g făină

Pentru sos:
🔹️3-4 ciuperci champignon brune mai mici, tăiate cubulețe
🔹️2 căței de usturoi
🔹️1/2 ceapă
🔹️50 g pui gătit și mărunțit
🔹️o lingură smântână (eu am pus de cocos)
🔹️cimbru
🔹️o lingură fulgi de drojdie inactivă
🔹️pătrunjel proaspăt.

Pastele: am făcut un aluat din ou și făină și l-am întins cu sucitorul, pe o planșetă pudrată bine cu făină, până la grosimea de aprox. 2 mm. Am pudrat iar cu făină, am făcut un rulou și am tăiat rondele de cca 8 mm lățime.

Am răsfirat bine pe planșetă pastele astfel formate și le-am lăsat să se usuce cam 1 h.

Le-am fiert în apă clocotită cca 7-8 min.

În paralel am făcut sosul: ceapa și usturoiul tocate mărunt le-am înăbușit într-un pic de ulei de măsline; am adăugat ciupercile, puiul și cimbrul și am lăsat cateva min să fie bine fierte legumele.

Am adăugat smântâna și fulgii de drojdie inactivă, apoi am pus în sos pastele.

Am mai adăugat 2-3 linguri din apa în care au fiert, am amestecat bine, am oprit focul și am presărat pătrunjel proaspăt deasupra.

S-au mâncat cu mare poftă și plăcere!