Clătite cu magiun

17 luni

Ce bune au fost învârtitele astea cu magiun! 🤤 A zis mami că-mi mai face! Iar eu nu am zis nu!😎

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. Întotdeauna când mă gândeam la cum e să fii mămică îmi venea în cap imaginea asta: weekend cu clătite pentru copii.

Cumva, clătitele mi se par apanajul suprem al mămicilor: rulouri fine și subțiri de aluat umplute cu toate bunătățile, făcute cu drag pentru puii lor!

Poate de aceea, înainte să fiu mamă, nici nu am prea făcut clătite. Cumva, mi se părea că aș comite un sacrilegiu sau ceva de genul ăsta.🙂

Mă bucur că am ajuns și eu să trăiesc experiența asta, să pregătesc clătituțe împachetate cu dragoste pentru puișorul meu!🥰

Pentru aprox. 15 clătite mai micuțe (cca 20 cm diametru) am folosit:

Compoziția:
🔹️2 ouă
🔹️160 g făină
🔹️400 ml lapte vegetal (sau lapte normal)
🔹️o lingură ulei (sau unt topit).

Mai aveți nevoie de ulei pentru prăjit clătitele și de un gem fără zahăr pentru umplut; eu am folosit clasicul magiun de Topoloveni, făcut 100% din prune.

Am bătut bine ouăle cu un tel; am adăugat cam 1/4 din făină și am omogenizat. Am pus apoi cam aceeași proporție de lapte și am amestecat.

Am continuat să pun alternativ din făină și lapte până s-au terminat. La final am adăugat și uleiul, am omogenizat și am lăsat compoziția să se odihnească vreo 15 min.

Am prăjit clătitele la foc mediu spre mare, turnând cu un polonic din compoziție într-o tigaie unsă uniform cu puțin ulei. Eu pun câte un pic de ulei apoi șterg excesul cu un prosop de hârtie.

Le-am uns la final cu magiun, le-am rulat și le-am pus dinaintea copilului flămând, care a știut exact ce să facă cu ele.😅

Hap-hap!! Mmmmm!😋