17 luni
Nu am putut să mă hotărăsc care din plăcințelele astea mi-au plăcut mai mult: triunghiurile sau rulourile? Hmm… grea alegere… ia să mai pap câte una…😜
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Am pregătit ieri pentru oamenii mari o plăcintă cu brânză și mi-au rămas câteva foi, așa că am zis să-i fac și piciului ceva cu ele. Și nu am rămas cu zisul, ci am și făcut!😀
Nu am fost hotărâtă nici eu sub ce formă să împachetez aceste plăcinte cu zucchini și curcan, așa că am făcut de 2 feluri. Ambele au fost la fel de bine primite de destinatar.😊
Pentru 10-12 buc am folosit:
🔹️4 foi de plăcintă
🔹️150 g piept de curcan
🔹️1/4 zucchini (100 g)
🔹️1 morcov mic (50 g)
🔹️2 fire ceapă verde
🔹️2 fire usturoi verde
🔹️o priză sare și una piper
🔹️ulei de măsline.
Am tocat întâi pieptul de curcan la Thermomix, 5 sec/viteza 6; aveam deja tăiate cuburi de 2-3 cm, pe care le-am pus cam 30′ la congelator, pe un singur strat, cât să amorțească puțin. În felul acesta la Thermomix se obține carne tocată mărunt, dar nu pastă.
Am pus deoparte carnea tocată și am adăugat în bol zucchini, tăiat cuburi mai mari, morcovul rondele de cca 2 cm, ceapa și usturoiul verde tăiate grosier. Am pus și 20 ml ulei de măsline și am tocat legumele, 5 sec/viteza 5.
Am pus și carnea, foarte puțină sare și piper și am sotat 15 min/110°/viteza 2.
Am tăiat foile de plăcintă în câte 3 fâșii egale și am pus grămăjoare din umplutură pe fiecare, împachetându-le după cum m-a tăiat capul.
Le-am uns cu foarte puțin ulei de măsline, am presărat niște susan deasupra și le-am copt cam 20 min la 180°.
Pe lângă inconvenientul că se fărâmă destul de mult capetele, spre încântarea maimuțelului, care nu ratează nici un prilej să facă mizerie, desigur, au ieșit foarte bune la gust.
Cred că mai facem unele cât de curând!