17 luni
Face mami a mea câteodată niște chestii de mă minunez și eu de unde le mai scoate… Cert e că mi-a plăcut maxim chestia de azi, am hăpălit cu mare spor la ea!
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Am făcut un fel de fritatta cu praz, în care am pus și niște bulgur fiert, și niște carne mărunțită. A ieșit super consistentă și gustoasă, numai bună de umplut burtica pungașului la prânz!😊
Ingrediente:
🔹️1 praz (aprox 100 g)
🔹️2 fire usturoi verde
🔹️20 g ulei de măsline
🔹️2 ciuperci feliate, gătite la aburi, opțional (30 g)
🔹️1/3 ardei roșu (70 g)
🔹️100 g carne gătită, mărunțită (eu am avut friptură de iepure la cuptor, dar puteți pune și pui, curcan sau pește)
🔹️150 g bulgur fiert
🔹️20 g fulgi de drojdie inactivă
🔹️3 ouă
🔹️un pic de nucșoară
🔹️un praf de piper proaspăt măcinat.
Am tăiat grosier prazul și usturoiul și le-am pus în bol împreună cu uleiul de măsline. L-am tocat 5 sec, viteza 5.
Am adăugat ardeiul bucăți și ciupercile și am mărunțit 2 sec, viteza 4.
Am sotat legumele 4 min/120°/viteza lingură.
Am adăugat apoi carnea, bulgurul, drojdia inactivă, ouăle, nucșoară și piperul și am amestecat 15 sec/viteza 3/antiorar.
Am turnat compoziția într-un vas de ceramică de aprox. 25 cm lungime uns cu ulei și tapetat cu griș și am dat la cuptorul preîncălzit la 180° pentru 35 min, până s-a rumenit frumos deasupra.
A fost de mare succes combinația!