16 luni
Cea mai bună pâinică e asta de o face mami pe repeat în ultimul timp! Zău că e ca o prăjiturică de bună, o mănânc pe post de gustare!😀
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Da, pe repeat, o dată la 2-3 zile pun Thermomix-ul la frământat pâinica asta delicioasă cu semințe. Durează 2 minute și jumătate!
Rețeta face parte din rețetarul de bază, se cheamă „pâine cu 5 semințe”. Cantitățile sunt pentru o tavă de pâine mare, de 30 cm lungime, eu am tăvi mai scunde și coc aluatul în două tăvi mai mici. Prefer așa că și bebe ține feliile mai bine în mânuțe.
Ingrediente:
🔹️500 g apă
🔹️20 g drojdie proaspătă
🔹️500 g făină albă
🔹️o linguriță sare
🔹️150 g amestec de semințe (cel mai des cumpăr mixul de semințe de la Lidl, cu susan, dovleac, floarea soarelui și in, dar am făcut și în alte combinații, cu chia de exemplu)
🔹️30 g miere
🔹️30 g ulei de măsline.
Pentru cei cu Thermomix, urmați rețeta ghidată, aceasta este.
Pentru cei fără, încălziți apă și dizolvați drojdia în ea, împreună cu mierea.
Lăsați să facă bule maiaua, apoi turnați-o peste făina amestecată cu sarea; adăugați și uleiul de măsline și mixul de semințe și încorporați totul cu o spatulă sau cu o lingură.
Aluatul este foarte moale, dubios chiar.😀 Efectiv curge din bol, dar e ok, așa trebuie să fie.
Ungeți tava/tăvile cu ulei de măsline, turnați aluatul și lăsați să dospească până își dublează volumul.
Coaceți la 190° cca 20 min sau până se rumenește frumos deasupra.
Așa arată când e răsturnată:
Este o pâinică foarte aerată, merge foarte bine cu tot felul de paste tartinabile, în sandwich-uri, cu unt etc.