Piept de curcan la cuptor, în două feluri

Dedicație pentru cei cărora nu le place pieptul de pui/curcan, că e uscat sau fad: mi-am propus să vă schimb părerea. 😀

Am făcut ieri piept de curcan (mușchiuleț mai exact) la cuptor, în 2 variante: una cu arome orientale și una mai mediteraneană, așa. La ambele pieptul a ieșit suculent și plin de gust bun!

Pentru cei orientală, 2 porții, am avut nevoie de:

  • 2 mușchiuleți de curcan (sau 2 piepți de pui)
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 ardei iute
  • 2 cm ghimbir
  • 100 g iaurt (eu am pus de capră)
  • O lingură ulei de floarea soarelui
  • O linguriță pastă de curry
  • Câte 1/2 linguriță din pudră de muștar, curcuma și curry pudră.

Legumele:

  • 2 cartofi dulci
  • 1/2 conopidă
  • Condimentele pudră de mai sus: muștar, turmeric și curry.

Curcanul se pune într-un vas ce poate fi băgat în cuptor și se amestecă cu usturoiul, ardeiul iute și ghimbirul tocate mărunt, apoi restul ingredientelor plus niște sare. Se masează bine carnea, se acoperă vasul, apoi se dă la cuptor la 180° pana când carnea e bine pătrunsă, cca 1h.

Legumele se porționează, se amestecă cu sare, un pic de ulei și cu condimentele pudră, apoi se așează pe o tavă cât mai distanțate unele de altele.

Se dau la cuptor până când se rumenesc ușor.

Noi am mâncat cu o salată de baby spanac lângă, dressing simplu din ulei și zeamă de lămâie.

Merge și niște iaurt răcoritor lângă.

 

În a doua variantă, cu arome mediteraneene, am mâncat pieptul de curcan cu zucchini la grătar și o salată cu roșii cherry, busuioc și alte verdețuri și cu niște pesto.

Ingrediente (2 porții):

  • 2 buc piept de pui / mușchiuleț de curcan
  • 1/2 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 ardei iute
  • 1/2 ardei capia
  • 4-5 roșii cherry
  • O tijă apio
  • 100 ml vin alb
  • Oregano
  • O lingură ulei de măsline.

Am pus totul într-un vas de copt, plus sare și piper, am acoperit cu folie și am dat la cuptor, la 180° pentru cca o oră, până când pieptul a fost bine pătruns.