Cheesecake cu portocale roșii

Poza asta neclară este singura dovadă a existenței acestui cheesecake cu portocale roșii, printre cele mai bune făcute până acum. Nu doar că era ultima felie rămasă, dar până să reușesc să fac poză am scăpat farfuria pe jos… 🙄 Am murdărit covorul și am spart și farfuria…

 

Până când îl voi repeta ca să fac poze decente și să-i fac dreptate, vă las rețeta mai jos.

Pt o formă de 26 cm diametru aveți nevoie de:

Baza:

  • 200 g biscuiți digestivi
  • 200 g ciocolată neagră

Crema:

  • 600 g cremă de branză
  • 350 g smântână pentru frișcă
  • 300 g ciocolată albă
  • 3 foi gelatină
  • 80 g zahăr pudră
  • 1 plic zahar vanilat
  • Coaja de la o portocală

Topping:

  • 6-7 portocale roșii
  • 60 g zahăr
  • Un plic zahar vanilat

Baza: Ungeți cu unt baza unei forme de tort de 26 cm cu inel detașabil. Amestecați biscuiții fărâmițați cu ciocolata neagră topită și presați compoziția pe fundul tăvii, astfel încât stratul să nu depășească 0.5 cm, altfel va fi prea dur. Mie mi-au mai rămas vreo 2 linguri de compoziție.

Crema: Hidratați foile de gelatină în apă foarte rece.

Topiți ciocolata albă (la microunde sau pe bain-marie).

Mixați smântâna până obțineți o frișcă mai moale, cremoasă, ca pentru mousse.

Într-un bol încăpător mixați crema de branză cu zahărul pudră, cel vanilat și coaja de portocală. Adăugați ciocolata topită, apoi gelatina topită.

La final incorporați cu mișcări de sus în jos frișca și turnați compoziția în formă. Dați la rece pentru câteva ore bune.

Pentru topping curățați cu un cuțit coaja portocalelor, îndepărtând și partea albă. Deasupra unui castron care să capteze zeama, decupați segmente de pulpă fără pielițe. Stoarceți bine ce rămâne și strecurați sucul.

Puneți-l la fiert cu zaharul alb și cel vanilat pana capătă consistența unui sirop gros.

Dați feliile de portocală prin acest sirop și aranjați-le deasupra cheesecake-ului. Când siropul este răcit și gelifiat, picurați-l și pe el deasupra.

Va fi totul lipicios, murdăricios dar foarte, foarte delicios. 🤤