Drob / chec cu carne de curcan

15 luni

Mi-a făcut mami prăjiturică cu carne!😀 A fost delicioasă, sper să-mi mai facă!

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. I-am făcut … nici eu nu știu ce. 🙈 E carne tocată de curcan cu orez, ceapă, verdețuri și ou. Să zicem că e un fel de drob, sau un fel de chec din carne, nu știu cum să-i zic. Cert e că a fost tare bun și puștiul a mâncat pe nerăsuflate!

A fost și spornic, din ingredientele de mai jos au ieșit 2 checuri din astea rotunde, le-am copt în forme ramekin mai mari, de 12 cm. Unul l-am congelat, tăiat în jumătate și pusă fiecare parte în pungă diferită, e mai mult decât poate mânca el o dată:

🔹️160 g carne tocată de curcan

🔹️3 linguri de orez fiert

🔹️o legătură de pătrunjel

🔹️o ceapă mai mică

🔹️2 căței de usturoi

🔹️un ou

🔹️o lingură suc de roșii

🔹️un pic de boia dulce

🔹️un pic de piper

🔹️opțional, 2 ouă fierte pentru pus la mijloc.

 Am tocat mărunt ceapa, usturoiul și pătrunjelul și le-am amestecat cu restul ingredientelor, omogenizând bine totul. Am condimentat după gust cu boia și piper. Compoziția e una destul de umedă, așa mi-am dorit să fie ca să nu iasă checul tare, ci mai degrabă sfărâmicios, ca să îl poată mânca ușor copilul.

Am uns cu ulei formele de ceramică, le-am pudrat cu pesmet și am turnat compoziția.

Am copt la 180°, cuptor preîncălzit, cca 40-45′, până s-a rumenit frumos deasupra.

Am mâncat cu roșii și castraveți într-o zi și cu piure în alta.