Chifle cu semințe (la Thermomix)

Am promis că revin cu rețeta de chifle pufoase făcute la Thermomix, așa că iată-le!😊 Rețeta e din rețetarul de bază cu care vine echipat orice TM6, se cheamă „aluat de pâine”. Eu am adaptat-o foarte puțin, în sensul că am înlocuit cam 50 g de făină albă cu făină integrală și am crescut un pic cantitatea de apă din cauza asta. De asemenea, eu nu am adăugat zahăr; puteți pune un pic de miere, dacă preferați, eu nu am pus deloc.

Dar ies absolut perfecte în orice variantă!

Pentru 6 chifle din acestea am folosit:

🔹️250 g apă
🔹️30 g ulei de măsline
🔹️o linguriță miere (opțional)
🔹️25 g drojdie proaspătă
🔹️350 g făină albă
🔹️50 g făină integrală
🔹️un pic de sare
🔹️1 gălbenuș pentru uns
🔹️semințe, pentru pus deasupra.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt.

Pentru cei cu Thermomix: urmați rețeta ghidată, cu modificările specificate mai sus.

Pentru cei fără Thermomix: faceți o maia din apă călduță, drojdia fărâmițată, mierea și uleiul de măsline.

Amestecați-o apoi cu făina și sarea până obțineți un aluat elastic, care nu se mai lipește de mâini.

Pentru toată lumea: cu mâinile unse cu ulei împărțiți aluatul în 6 părți egale și modelați bile de aluat cât mai uniforme, așezându-le în tava pregătită deja.

Ungeți cu gălbenuș și presărați ce semințe doriți.

Acoperiți cu o folie alimentară unsă ușor cu ulei, că să nu se lipească de aluat și lăsați la dospit până cresc frumos.

Dacă aveți cuptor care încălzește și la 50-60° puteți pune la dospit chiflele în el, durează 10-15′.

Coaceți un cuptorul preîncălzit la 190° timp de 15-20′ sau până se rumenesc frumos deasupra.