15 luni
Am păpat ca oamenii mari tocăniță cu gălușcuțe! Mi-a plăcut tare mult!
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Am pus Thermomix-ul la treabă și am executat o tocăniță din carne de porc cu găluști, pe care am mâncat-o cu mămăliguță.
Pentru 4 porții am pus:
🔹️2 cepe (aprox 200 g)
🔹️1-2 ardei grași (aprox 200 g)
🔹️3 căței de usturoi
🔹️30 g ulei de măsline
🔹️500 g cotlet de porc fără os, tăiat cubulețe
🔹️500 g suc de roșii mai concentrat (eu am de la mama)
🔹️300 g apă
🔹️2 foi de dafin
🔹️cimbru uscat
🔹️o linguriță legume deshidratate (eu am de la Solaris)
🔹️sare, după gust (am pus foarte puțină, ne-am mai pus noi în farfurie când am mâncat)
🔹️un pic de piper
🔹️o linguriță de chimen.
Pentru gălușcuțe:
🔹️un ou
🔹️50 g făină
🔹️un praf de sare.
Puneți în bol ceapa tăiată în sferturi, ardeii la fel, cățeii de usturoi întregi și uleiul și mărunțiți (8 sec./viteza 4).
Curățați pereții bolului cu spatula și sotați (5 min/100°/viteza 1).
Adăugați cuburile de carne și continuați sotarea (3 min/100°/antiorar/viteza 1).
Adăugați sucul de roșii, dafinul, cimbrul, chimenul, sarea, piperul, legumele deshidratate și apa; fierbeți 20 min/100°/antiorar/viteza 1. Verificați carnea, dacă nu e fiartă mai prelungiți timpul cu 5-10 min, după caz.
Între timp pregătiți găluștile: amestecați făina cu oul bătut și sarea, veți obține un aluat moale, care curge de pe lingură.
Când carnea e fiartă adăugați în bol găluștile, folosind o linguriță unsă cu ulei. Eu le-am făcut mici, luând câte un vârf de linguriță de aluat. Am mai lăsat 5 min apoi, tot 100°/antiorar/viteza 1.
Am mâncat cu mămăligă și cu pătrunjel proaspăt deasupra.
Notă pentru mine: să-mi iau un Thermomix friend, să pot face și mămăliga în paralel.🙂
Lui bebelică i-a plăcut în mod deosebit! Și nouă, de asemenea!😊