Brioșe cu măr copt, migdale și stafide

14 luni

Mi-a dat mami să pap brioșe de dimineață! Am mușcat din ele cu mare poftă!😋

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. Vă ziceam zilele trecute că am făcut niște măr copt; cu el am pregătit aceste brioșe tare bune; am mai pus în ele pudră de migdale și stafide de Corint. Apropo de ultimele, mie îmi plac tare mult pentru că sunt dulci-acrișoare și foarte parfumate, în patiserie fiind extrem de apreciate și des folosite.

Așadar, pentru 6 brioșe am folosit:

🔹️1 ou
🔹️2 linguri piure de măr copt
🔹️2 linguri ulei neutru (de sâmburi de struguri, de floarea soarelui)
🔹️60 ml lapte vegetal
🔹️2 linguri cu vârf făină
🔹️un vârf praf de copt
🔹️2 linguri fulgi de ovăz
🔹️o lingură pudră de migdale
🔹️o lingură stafide
🔹️fulgi de migdale pentru presărat deasupra.

Am amestecat cu un tel oul cu piureul de măr copt, uleiul și laptele vegetal. Am adăugat făina cernută cu praful de copt și am omogenizat.

Am adăugat apoi fulgii de ovăz, pudra de migdale și stafidele, am amestecat și am turnat compoziția în formele de silicon. Am presărat fulgii de migdale deasupra.

Am copt la 180°, cuptor preîncălzit, cca 25′, până s-au rumenit frumos.

Le-am păpat la micul dejun alături de fructe proaspete și am fost tare mulțumiți!😊