14 luni
Am păpat ceva foarte verde și mi-a plăcut foarte mult!💚
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Am adaptat iar o rețetă de pe #Cookidoo , e un risotto cu ciuperci și spanac. Pentru că l-am făcut pentru bebe, nu am folosit lactate, adică am pus ulei de măsline în loc de unt și drojdie inactivă în loc de parmezan. Desigur, nici vin nu am pus.🙂
A, și am dublat cantitatea de spanac, de aici culoarea verde intens.
În această variantă poate foarte bine să fie un prânz sau o cină delicioase și pentru cei mari care vor să țină post. A ieșit tare bun și cremos, cum trebuie!
Eu ador să pregătesc risotto, e unul din felurile noastre preferate, chiar dacă trebuie să stau să amestec mereu în cratiță, lucru care nu e tocmai plăcut. Cu Thermomix însă am scăpat și de grija asta!🤗
Pentru 2 porții am folosit:
🔹️170 g ciuperci champignon brune, tăiate bucăți
🔹️3 linguri ulei de măsline
🔹️5 cm praz, tăiat bucăți
🔹️2 căței de usturoi
🔹️100 g baby spanac
🔹️160 g orez Arborio
🔹️500 ml apă
🔹️o linguriță legume deshidratate fără sare (de la Solaris)
🔹️o lingură drojdie inactivă.
Pentru cei cu Thermomix: rețeta adaptată se cheamă „Mushroom and Spinach Risotto”. Am pus praz și usturoi în loc de ceapă, am crescut cantitatea de apă și la final am pus drojdia inactivă.
Pentru cei fără Thermomix: înăbușiți ciupercile într-un pic de ulei de măsline și apă; dați deoparte.
În paralel puneți apa la fiert împreună cu legumele deshidratate (sau folosiți 500 ml supă clară de legume).
Sotați prazul și usturoiul tocate mărunt în restul de ulei de măsline; adăugați și spanacul tocat; când s-au înmuiat toate adăugați orezul și amestecați bine.
Când boabele de orez au absorbit lichidul adăugați din supa fierbinte un polonic, la fel, amestecând bine.
Continuați să adăugați câte un polonic de supă în momentul în care lichidul e complet absorbit.
La final, adăugați ciupercile sotate și drojdia inactivă.